Prati nas

Povjerljivo

bolesna i nesretna

Jasna (65): ‘Grozno, sin me izbacio iz kuće, a u drugoj sam mu podstanarka’

Gospođa Jasna boluje od više kroničnih bolesti, a nanizala je i podosta operacija. Nije ni čudo, ako od ničeg drugog, svaka bi majka oboljela od stresa kakav ona zbog vlastitog sina proživljava već godinama. Svega smo se naslušali, ali ovo što je ona prepričala, čovjeka iznova osupne.

Objavljeno

|

asna, 65-godišnja umirovljenica, dijeli svoju tešku priču o obiteljskom odbacivanju i borbi s kroničnim bolestima. Unatoč sudskim nalogama, njen sin ne ispunjava svoje obveze prema njoj, ostavljajući je usamljenom i suočenom s teškoćama svakodnevnog života.
ilustracija: S. Bura/mj

Naša vjerna čitateljica Jasna ima 65 godina. Piše nam da je fizički jako bolesna, a krvari joj i duša. “Imam više kroničnih bolesti i iza mene je više teških operacija. Vrlo se teško krećem”, objašnjava nam na početku pisma redakciji.

Prije osam godina doživjela je strahotu od vlastitog, nemilosrdnog sina. “Moj sin me prije 8 godina izbacio iz kuće. Tada sam otišla živjeti u kuću kod svoje majke. Majka je potom oboljela od demencije i morala sam je dati u starački dom. No, ona je svoj dio kuće dala svom unuku, mom sinu. Od tada sam kod njega podstanar”, piše nam gospođa Jasna.

Angažirala i odvjetnicu

Kad joj se dogodilo ova grozna situacija, angažirala je odvjetnicu. “Odvjetnica je pak bila toliko nesposobna, da me nije uspjela vratiti u moju vlastitu kuću. Samo je na sudu dogovoreno da mi sin mora plaćati stanovanje. Sudski mu je naloženo da ima još nekoliko obveza prema meni, ali on se ničega ne pridržava“, teške su riječi ove nesretne umirovljenice.

Sina vidi zbog stanarine

Sin dođe samo jednom mjesečno, da podmiri stanarinu i to je sve od njega. “Na svaki mogući način on sa mnom manipulira, samo da mi nikako ne pomogne. Snahu vidim jednom godišnje.
Pitam se zašto sudstvo i institucije ne pomognu u slučajevima kakav je moj!?”, piše nam.

Usamljenost bi, povjerava nam, nekako još i podnijela, ali odbacivanje koje je doživjela, to majka podnijeti ne može. Svjesna je, bude li joj se zdravlje još imalo pogoršalo, iz dućana si sama neće više moći donijeti ni pola kruha.

“Usamljena sam, teško mi jer si jako teško skuham. Ne mogu ništa nositi, pa mi je odlazak u nabavku veliki problem. I iako po godinama nisam prestara, bolest me preuzela. U stalnom stresu proživljavam ove moje umirovljeničke dane”, piše nesretna majka Jasna.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.