Prati nas

Povjerljivo

Ovako se hvali zeta!

‘Kad ja ujutro čujem ‘Punica, kak ste mi’, sva se raspekmezim’

Previše je oko nas obitelji u kojima su odnosi poremećeni, kad se u punicama, puncima, svekrvama, snahama, zetovima vidi čisto zlo. Previše djece je zakinuto za bake i djedove, jer im ih roditelji brane zbog vlastitih igara ega. Da ne nabrajamo dalje, donosimo jednu vedru priču iz života gospođe Aleksandre koja se sva ozarila kad smo je pitali za zeta.  

Objavljeno

|

Punica i zet prijatelji
ilustracija: S. Bura/mj

“Moj zet svako jutro kad ide na posao ima istu rutinu, najprije nazove svog oca, a onda obavezno nazove i mene. Češće se čujem s njim, nego s kćeri, s kojom doduše razgovaram duže, ali možda jednom, dvaput tjedno. Zato od zeta čujem kako su svih troje unučadi, kako im je u školi, ma saznam i kakvu frizuru za vrtić taj dan ima Marta, što je Jakov izvolijevao za doručak, koji test piše moj Marko“, ispričala nam je ova vedra umirovljenica koja živi u kući u okolici Zagreba.

Kako kaže, od zeta sazna čak i pokoju nesuglasicu koju ima mladi bračni par. “Meni moj zet bez pardona kaže da mu je moja kći digla živac jer je u nečemu pretjerala, ili ga je uvrijedila, ili je imala izljeve bijesa. Jedino što mi nikad ne govori su financijske brige, a znam da im nije lako s troje djece i prosječnim plaćama. Kad dođu k meni, ja zetu gurnem sto eura koje otkinem od sebe, da kupe nešto unucima. Ne dam kćeri jer se ona ljuti, a on uzme i znam da je odgovoran i da to potroši na nešto korisno”, prišapnula nam je gospođa Aleksandra.

‘Moj zet je veliki čovjek’

Njezin zet Davor je, kaže, odrastao s ocem, bez majke i misli da je to razlog zbog kojeg ju toliko cijeni. “On mene voli kao da sam mu vlastita majka, zahvalna sam životu na tome. Kad sve čujem i vidim kako je kod drugih, mi smo blaženi”, govori.

Kako dodaje, u zeta općenito ima potpuno povjerenje. “Odgovornijeg čovjeka nisam vidjela. Ja njemu mirne duše prepustim da mi nađe majstora za vešmašinu, da mi nađe neki povoljan mobitel preko oglasnika, kupi nešto preko interneta. Inače radi u jednoj firmi koja prodaje drvnu građu, pa je sjajan pregovarač. Ali meni je od svega najvažnije da je on čovjek, a pokazao se velikim čovjekom”, hvala i hvali svog zeta gospođa Aleksandra.

Takvog zeta nema nadaleko

Pomaže joj zet dosta i po kući i okućnici, oko stvari koje ona ne zna ili ne može više odraditi sama. ”On meni očisti sve sifone, svaki čavao koji viri zakuca, vikendom ako dođu, on mi iz drvarnice donese drva za cijeli tjedan. Neki dan smo on, kći i ja orezali voćke i ruže, taj se svega laća. Ljeti i pokosi, on je kupio samohodnu kosilicu. Ne bih boljeg zeta mogla ni poželjeti”, rekla je naša pozitivna sugovornica.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.