Prati nas

Vijesti

Izbori 2024

Koalicija Umirovljenici zajedno brutalno napala udruge: Vladine pudlice!

Upravo zato što interes umirovljenika stavljamo na prvo mjesto jesmo smetnja i prijetnja onima koji umjesto rješavanja problema umirovljenika na njima cijelo vrijeme parazitiraju, poručuju iz ove koalicije.

Objavljeno

|

Kad će prosvjed umirovljenika?
ilustracija: mv/hrt/n1

Koalicija Umirovljenici zajedno koju čine Stranka umirovljenika, Blok umirovljenici zajedno i Demokratska stranka umirovljenika, oglasila se priopćenjem zbog, kako kažu, “združenog napada vladinih pudlica i poltrona” na njihovu inicijativu za suzbijanje rastućeg siromaštva umirovljenika.

“Nakon što je Platforma Umirovljenici zajedno još ljetos, dok su se mnogi ‘predstavnici’ umirovljenika bezbrižno kupali i sunčali, predstavila svoje rješenje za suzbijanje rastućeg siromaštva umirovljenika, a prijedlog dobio plebiscitarnu podršku od samih umirovljenika, započeo je ovih dana do sada neviđeni napad združenih snaga vladinih ‘pudlica i poltrona’ usmjeren na nas kao predlagače, ali i sam prijedlog”, pišu iz koalicije prozivajući Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH), Maticu umirovljenika Hrvatske (MUH) i Hrvatsku stranku umirovljenika (HSU).


Koalicija Umirovljenici zajedno nije zadovoljna ni medijima ni stručnjacima za koje kaže da pružaju jaku podršku prozvanima, a sve kako bi sabotirali njihov prijedlog mirovinske reforme o kojoj smo višekratno pisali.

“Navedeni redom nastoje uvjeriti javnost da oni odnosno umirovljenici umjesto povećanja mirovina žele nešto sasvim drugo, poput 13. mirovine koja ne bi bila 13. mirovina već neki novi naziv za dodatak koji bi zamijenio dosadašnje dodatke što znači da se u stvari ništa ne mijenja. Potom su zatražili ukidanje penalizacija sa navršenih 65 godina, ali kažu da pristaju da to bude i sa navršenih 70 godina što obzirom na njihove već iskazane ‘pregovaračke – trgovačke’ sposobnosti znači da će bez problema pristati da se penalizacija ‘ukine’ sa navršenih 75 ili 80 godina. Dakle važno im je samo da bi si mogli pripisati ‘zasluge za ukidanje penalizacije’, čuj ovo, za ukidanje!?” poručuju iz koalicije.

Ne vode računa o 750.000 umirovljenika

“Ništa za tandemom ‘pudlica’ SUH – MUH ne zaostaje ni HSU sa prijedlogom da se mirovine povećaju za 10 posto kroz 4 godine što su naknadno povećali na ‘čak’ na 12 posto ili na 3 posto kroz svaku od narednih 4 godine. Koliko je ovaj prijedlog HSU-a promašen i retrogradan, ne treba posebno obrazlagati jer je to vjerojatno i djeci vrtićke dobi jasno. Ne i ‘generalu’ (Veselko Gabričević, predsjednik HSU-a, op.ur.) koji pun sebe obrazlaže svoj prijedlog za koji na društvenim mrežama, baš kao i za sveukupno djelovanje HSU-a, pozitivan komentar već dulje vrijeme treba tražiti mikroskopom, a ništa bolje od HSU-a sa svojim prijedlozima ne prolazi ni njihov bivši predsjednik i saborski zastupnik Silvano Hrelja.”

“Očito je da ‘dušobrižnici’ zaokupljeni osobnim interesima uopće ne vode računa o 750 tisuća umirovljenika kojima se samo novim izračunom uz jednake parametre mogu povećati mirovine 100 – 300 eura a da se ne uradi nova nepravda prema dijelu njih. Nije normalno da osobe umirovljene prije 15 ili 20 godina uz puni radni staž imaju mirovinu 450– 500 eura umjesto minimalno 750 eura koliko bi po našem prijedlogu trebali imati, baš kao što po istim uvjetima otprilike imaju umirovljenici koji posljednjih godina odlaze u mirovinu.”

“Smetamo im jer se borimo za umirovljenike!”

“Bilo bi smiješno da nije tragično čitati sve što predlažu SUH, MUH, HSU i njima pridruženi ‘stručnjaci’ kada ih sam HDZ ne bi tretirao kao ‘pregovarače’, no samo je pitanje dana kada će i Vlada shvatiti da uz navedene samozvane predstavnike umirovljenika neće stići i željena potpora. Upravo zato što interes umirovljenika stavljamo na prvo mjesto jesmo smetnja i prijetnja onima koji umjesto rješavanja problema umirovljenika na njima cijelo vrijeme parazitiraju.”

“Pitamo se tko bi to zdrave pameti uopće trebao dati povjerenje onima koji su umirovljenike svojim višegodišnjim djelovanjem doveli do nikada većeg siromaštva i beznađa”, stoji u priopćenju platforme Umirovljenici zajedno koje potpisuju Milivoj Špika i Lazar Grujić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP