Prati nas

Povjerljivo

Maja (58): Sestra me prevarila i od roditelja zgrabila svih 9 nekretnina

Naša čitateljica Maja (58) iz Zagreba trpi duševnu bol otkako je saznala da je njezina sestra od umiruće majke iskamčila pristanak da joj prepiše svo bogatstvo koje je stekla tijekom života. Njoj je pak ostala samo tuga za izgubljenom sestrom i posljedice šoka nakon što je saznala da je podmuklo prevarena i uskraćena za pravedniju diobu nasljedstva.

Objavljeno

|

Gospođa Maja dijeli tužnu priču o odnosu s mladom sestrom koja ju je godinama napadala. Nakon majčine bolesti, sestra je uvjerila majku da joj daruje devet nekretnina, postajući naglo bogata. Otac, u dobi od 84 godine, sada se sudski bori za povrat izgubljene imovine, tvrdeći da ga je kći uništila. Gospođa Maja osjeća duboku izdaju od sestre koja ju je odbacila unatoč zajedničkom djetinjstvu.
ilustracija: S. Bura/mj

“Ova priča iz mog života je nevjerojatna”, započela je svoje pismo 58-godišnja gospođa Maja iz koja nam otkriva da je po zanimanju slobodna umjetnica, pjesnikinja i ezoteričarka te da je majka dvoje odrasle djece.

“Odrasla sam u gradu, a kako sam rasla, rastao je i imetak mojih vrijednih roditelja. Ne znam kada ni kako, no stekli su jako puno. Imala sam i sestru, malu, slatku nemirnu. Obožavala sam je, četiri je godine mlađa od mene. U djetinjstvu smo živjele zanimljivo, zezale smo se i provele mladost takorekoći ludirajući se.”

Djetinjstvo im je prohujalo, piše nam gospođa Maja, a djevojčice su odrasle i tu se izgubilo ono nešto što ih je povezivalo i činilo ih sretnima. “Jednostavno me prestala voljeti, išla sam joj na živce. Napadala me i ponižavala gdje god je stigla. Ona je 15 godina našim bogatim i iznimno konzervativnim roditeljima govorila gluposti o meni, pričala im da sam loša majka, da sam lijena, ološ, pa je došlo i do toga da govori da potajno pijem iako nikad nisam podnosila alkohol”, doznajemo od naše čitateljice Maje.

Isključena iz podjele imovine

Na svaku njihovu kritiku, povjerava nam, plakala je, pravdala se, udaljavala od njih. “Zadnjih desetak godina rijetko sam i išla k njima, sklanjala sam im se, tek ponekad bi ih pozvala na neku promociju svoje knjige. A onda se naša mama teško razboljela i shvatili smo da će umrijeti. Moja sestra uvjerila je majku da darovnim ugovorom na nju prepiše devet nekretnina, a da ostalu imovinu preuzme od oca ugovorom o doživotnom uzdržavanju. Ja za to nisam znala niti me tada bilo briga, jer je situacija uslijed majčine bolesti bila bolna”, napisala je.

Majka je umrla, a njezina sestra, objašnjava nam čitateljica Maja, preko noći je postala basnoslovno bogata. “Zajedno sa svojim mužem fizički je udarala našeg oca, a ja nisam imala osnove za ništa. Pitala sam je da mi prepusti dio, a odgovor je bio strašan – pitala me tko sam joj ja. Ja sam njoj nitko. Netko koga mrzi cijeli život”, teške su riječi gospođe Maje.

Otac je, piše nam, još živ i ima 84 godine te se s vlastitom kćeri službeno sudi za povrat imovine. “Otac je sve izgubio. Kaže da ga je kći ubila. Ubila je i mene moja sestra. Ubila je cijelu našu obitelj. Na kraju želim još reći da nije do toga da ja nemam dovoljno za sebe i da ne volim svoj život takav kakav jeste. Ali, zar je moguće da imaš jednu jedinu sestru koju posvuda vodiš sa sobom, a onda te jednog dana proda kao da je omađijana?”, pita se naša duboko ranjena čitateljica Maja.

Povjerite nam jeste li i vi imali problema oko nasljedstva, ili je kod vas sve teklo glatko i pravedno?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.