Prati nas

Povjerljivo

Na zadatku

Mara: ‘Postavit ću skrivenu kameru i otkriti svima pravu istinu o snahi’

Naša čitateljica nije zadovoljna jer joj snaha ne odaje dužno priznanje. Dapače, kiti se njenim perjem. No je li skrivena kamera rješenje za obiteljske probleme?

Objavljeno

|

Skrivene kamere nisu rješenje za obiteljske probleme. Bolje je razgovarati i izbjeći povišene tonove i ružne riječi. Što biste učinili na Marinom mjestu? Razgovor, ne skrivene kamere ili preseljenje?
ilustracija: S. Bura/mj

Laka dobavljivost i cjenovna dostupnost špijunske opreme mogu danas svakoga pretvoriti u novovjeku Matu Hari, pa i našu čitateljicu koja, priznaje nam, razmišlja o nabavci – skrivenih kamera. A sve to kako bi snimala događanja u vlastitom domu.

Naime, takvi se uređaji danas mogu nabaviti već za pišljivih tridesetak eura. Lako se instaliraju i povezuju s pametnim telefonom, a našoj čitateljici poslužili bi da susjedima i prijateljima razotkrije pravo istinu o snahi s kojom se nikako ne može uskladiti oko kućnih obaveza.

“Čitam o svekrvama i snahama pa eto da i ja napišem koju riječ. Živim u malom mjestu sa snahom i unucima, a sin najčešće nije doma jer radi na terenu. Ne znam što reći i kako”, piše nam čitateljica iz susjedne države koja nam se predstavila imenom Mara.

“Moj dan počinje u 6 ujutro, popijem kavu, pospremim kuhinju, pripremim ručak, ubacim rublje u perilicu, objesim ga da se osuši”, navodi Mara pa nam kaže da se snaha obično probudi oko podneva, a iz kreveta ustane nešto kasnije.

Prije nego se snaha ustane, Mara se pobrine za mlađeg unuka koji se diže već u devet sati. “Čitav dan ga čuvam, pripremim mu doručak, mali ručak, i cijeli dan sam u pokretu s djetetom. Snahu vidim samo dok popije kavu nakon što se u izvuče iz kreveta u podne i dok gleda Zadrugu, Farmu ili neku seriju.”

“Po kući ne dira ništa, a i nema vremena od mobilnog telefona. Prijateljima i obiteljima govori kako joj ja ne pomažem, da ništa ne radim u kući i da ne čuvam dijete. Razmišljam o postavljanju skrivenih kamera po kući kako bih svima pokazala o kakvoj lažljivici se radi. Šutim zbog sina jer on zna istinu i poštuje me”, navodi Mara.

“Snahi smeta čak i kada odem negdje na nekoliko dana jer joj nema tko čuvati dijete. Zbog toga u posljednje vrijeme razmišljam o tome da se preselim u neki stan i živim sama kako bih se barem malo odmorila u ovim umirovljeničkim danima”, zaključuje Mara.

U svakom slučaju, postavljanje skrivenih kamera obično nije preporučljiv način za rješavanje obiteljskih problema, iako se svaka situacija može razlikovati. Umjesto toga, sigurni smo, bolji bi bio iskren razgovor bez povišenih tonova i ružnih riječi. Što biste vi učinili na Marinom mjestu? Razgovor, skrivene kamere ili preseljenje?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.