Prati nas

Show

Samo prirodno

Ovako se stari! Sharon Stone pokazuje sijede i kaže: ‘Neću velike čube’

Malo koja slavna glumica tako prirodno stari i pozitivno govori o vlastitom starenju, a Sharon Stone (65) sa svakom novom fotografijom koju objavi na društvenim mrežama pokazuje da je prigrlila svoje godine i sve što nose, pa i sijedu kosu, bore, tanje usne. I uvijek ponavlja: ‘Danas sam na svemu zahvalna svom tijelu, a kad sam bila mlađa, svatko me mogao uvjeriti što nije u redu s njim’.

Objavljeno

|

Kako starjeti dostojanstveno? Glumica Sharon Stone odbija estetske tretmane i s ponosom pokazuje sijedu kosu.
Sharon Stone se izruguje estetskim trendovima (foto: S.Stone/Instagram)

Danas su estetske operacije, a osobito fileri i botoks, postali holivudska norma. U danima super-slave, i Sharon Stone je krenula tim putem, botoks je za nju bio ‘normalna stvar’. A onda je, 2001. godine, doživjela moždani udar i to je bio onaj trenutak kad je shvatila da je čovjeku, kad jednom izgubi zdravlje, važno jedino da ozdravi.

Danas se osjeća i zdravo i lijepo, a psihički je čak daleko postojanija i samouvjerenija nego u mlađim danima. Voli svoje godine i čak je na dodjelu Oscara u ožujku došla s minimalno šminke i vidljivo sijedim vlasima.

Šala na račun pomame za gomemim usnama

Za svoj rođendan, proljetos, Stone se dobrano našalila sa svijetom. Objavila je fotografiju s golemim usnama i uz objavu napisala: “Učinila sam to. Konačno. Za svoj sam 65. rođendan postala holivudska diva. Ponekad čovjek dobije upravo ono što si želi.”

Mnogi su odmah shvatili da se sladi crvenom lizalicom u oblikom usana, a mnogi su se ozbiljno zabrinuli i zasuli je komentarima: “O, ne i ti!” Ovim je potezom Sharon Stone poslala snažnu poruku svijetu koji njeguje neprirodan izgled, a glasila bi: Žena, ako samo malo pretjera s estetskim zahvatom, može početi izgledati upravo tragikomično. A ona poručuje da čube izričito ne želi.

Prigrlila sijede vlasi i pokazuje lice bez šminke

Zatim se vratila “normalnim” objavama te objavila sebe u kuhinji s pregačom, sijedom kosom, bez šminke i vidljivim borama na licu. “Objavljujem ove fotografije jer osjećam da žene već nakon pedesetih godina života postaju nevidljive. Ljudi pored tebe odjednom prolaze kao da te nema”, izjavljuje u intervjuima.

Sharon Stone (foto: S.Stone/Instagram)

Glumica je također otkrila da su ona i njezini prijatelji i prijateljice, koji su u zrelim godinama, donijeli svjesnu odluku da će se međusobno podržavati i uzdizati, jer “život nije milosrdan i kad starite ne osjećate se baš uvijek kao pobjednici”.

Zato se ponekad s prijateljicom fotografira u kupaćem kostimu uz bazen, i ne libi se to objaviti u želji da i druge žene potakne da u svakoj dobi prigrle svoj izgled. I dok se većina slavnih nastavljaju boriti s prirodom, Stone graciozno prihvaća svaku promjenu na svom tijelu. No, lekcija je to koju je naučila na teži način.

Promijenio ju je – moždani udar

“Bilo je razdoblja u vrijeme moje super-slave, kad sam koristila botoks i filere i slično, a onda sam imala moždani udar i devetodnevno krvarenje u mozgu. Tada su mi morali ubrizgati 300 injekcija botoksa i filera kako bi mi obnovili jednu stranu lica”, otkrila je Sharon. To joj je iskustvo zauvijek promijenilo život i način na koji gleda na estetsku kirurgiju.

“Estetska se kirurgija u mojim očima odjednom transformirala iz slatkog luksuza u neku vrstu teške i bolne neurološke potrebe”, rekla je tada.

Dečko ju je ostavio jer je previše – prirodna

Tema uljepšavanja vratila se u život Sharon Stone prije nekoliko godina kad je bila u vezi s mlađim muškarcem. Kada ju je upitao koristi li botoks, ona mu je odgovorila: “Vjerojatno bi to bilo jako dobro za tvoj i moj ego. Ali ne, prirodna sam.” Ta je veza, otkrila je, ubrzo nakon tog razgovora došla svom kraju. “Vidjela sam ga još jednom i nakon toga više nije bio zainteresiran da me vidi”, ispričala je.

Sharon Stone (screenshot: CBS)

No, kako bilo, Stone sa svojih 65 živi ne propušta naglasiti da živi najljepše godine. “Osjećam se kao da je ovo najuzbudljivije i najkreativnije razdoblje u mom životu”, ističe, “Osjećam se stvarno, stvarno sretno. Nikada u životu nisam bila ovako sretna. Shvatila sam da su žene u mojim godinama ljepše od djevojaka – jer nešto znaju.”

A kako vi gledate na starenje uz estetske zahvate naspram prirodnog izgleda? Jeste li pokušali s nekom ozbiljnijom beauty intervencijom i koliko ste zadovoljni?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.