Prati nas

Vijesti

Euri

Rastu njemačke mirovine: Procjena stope usklađivanja za iduću godinu

Mirovine se usklađuju godišnje prema plaćama. Iako niže od prošlogodišnjeg, usklađivanje će biti jednako u cijeloj zemlji.

Objavljeno

|

Koliko je povećanje penzija?
foto: Claudio Divizia /Scopio

Njemački umirovljenici u ljeto iduće godine mogu očekivati ​​povećanje mirovina od 3,5 posto, pokazuje vladino izvješće o mirovinskom osiguranju u koje je agencija dpa imala uvid. Glasnogovornik Ministarstva rada rekao je u srijedu da je izvješće trenutno u koordiniranju između odjela.

Točna stopa usklađivanja od 1. srpnja 2024. još nije konačno definirana jer će to biti na dnevnom redu u proljeće. Mirovine se usklađuju godišnje, tijekom ljeta, s kretanjem plaća u zemlji, prenosi Fenix magazin.

Procjena za iduću godinu stoga je niža od ovogodišnjeg povećanja koje je u Njemačkoj dobilo oko 21 milijun umirovljenika. Mirovine su porasle za 4,39 posto u zapadnim saveznim zemljama i 5,86 posto u istočnim saveznim zemljama. Različitim povećanjem mirovina u takozvanim starim i novim saveznim zemljama je izjednačeno, pa će ubuduće povećanje posvuda biti jednako.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.