Prati nas

Vijesti

365 dana

Saborskim zastupnicima mirovina skočila za 360, a radnicima za 70 eura

Zbog toga je danas mirovina bivših saborskih zastupnika i ministara u prosjeku čak četiri puta veća od prosječne mirovine običnog radnika.

Objavljeno

|

Umirovljenički zastupnici u Saboru
scr: Saborska TV

Prema podacima o isplaćenim mirovinama u studenom ove godine za prošli mjesec, mirovina koju dobivaju visoki političari značajno je viša u odnosu na studeni prošle godine.

Ukupno 683 bivša saborska zastupnika, ministra, člana Vlade i suca Ustavnog suda dobiva prosječnu neto mirovinu u iznosu 1.856 eura. To je 24 posto ili oko 360 eura više nego što im je isplaćeno u studenome prošle godine, piše Danica.


Korisnika mirovine prema Zakonu o mirovinskom osiguranju (uglavnom starosna) u studenom je bilo oko 1,13 milijuna, a njihova prosječna neto mirovina iznosila je ovaj mjesec oko 450 eura. To je 18 posto ili 70 eura više nego lani u studenome.

Zbog toga je danas mirovina bivših saborskih zastupnika i ministara u prosjeku čak četiri puta veća od prosječne mirovine običnog radnika.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP