Prati nas

Vijesti

Digitalni kriminalci

Varaždinka (74) nasjela na prijevaru, nasljedstvo nije dobila

Jedna je to od onih prijevara u kojima se putem Facebooka javljaju navodno smrtno bolesne osobe s drugog kraja svijeta, a koje nemaju kome ostaviti svoje bogatstvo.

Objavljeno

|

Policijski službenici u Varaždinu istražuju prijevaru 74-godišnjakinje na društvenim mrežama, gdje je uplatila 250 eura uvjerena u nasljedstvo od 400.000 eura.
ilustracija: S. Bura/mj

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin, zaprimili su kaznenu prijavu 74-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Naime, Varaždinka je u ožujku na društvenim mrežama stupila u kontakt s nepoznatom ženskom osobom koja joj je rekla da je bolesna i nema nasljednika te da će joj uplatiti svoju ušteđevinu od 400.000 eura.

Kako to već biva u slučajevima ovakvih prijevara, od žrtve je zatraženo da uplati navodne troškove prijenosa novca u iznosu od 250 eura. 74-godišnjakinja joj je uplatila 250 eura. Potom ju je kontaktirala druga nepoznata muška osoba koja joj je rekla da je sve u redu sa uplatom prijašnjih 250 eura, ali da uplati ponovno isti novčani iznos i da će se realizirati prijenos novaca.

Nakon toga 74-godišnjakinja je shvatila da je prevarena, srećom samo za 250 eura. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela, izvijestila je policija.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.