Prati nas

Povjerljivo

Nesretna snaha

Dijana (25): Svekrva mi rovari iz leđa, a muž nikako da se odlijepi od nje

Da bijes ne iskali na svojim voljenima, gospođa Dijana (25) u dugom se pismu na svekrvu požalila nama. Problemi sa svekrvom, piše nam, samo se nižu iako ne žive u istoj kući, niti se često viđaju – njezino neprijateljstvo i podmuklo rovarenje iza leđa osjeća preko supruga.

Objavljeno

|

ijana, 28-godišnja majka, osjeća se usamljeno i frustrirano u zagrebačkom stanu dok suprug vikendima provodi s roditeljima. Problemi u obitelji pogoršavaju se jer se svekrva fokusira na unuku, ostavljajući Dijanu i sina po strani. Dijana se suočava s kritikama i lažima, razmišljajući o prekidu veza s muževljevom obitelji. Traži savjet kako sačuvati obitelj dok suprug provodi vrijeme s roditeljima, a ona ostaje sama s djetetom.
ilustracija: S. Bura/mj

Gospođa Dijana mlada je majka dvogodišnjeg dječaka te je u braku sa suprugom koji ima 23 godine. Njezini problemi nastaju upravo na strani muževe obitelji.

“Moja svekrva relativno je mlada postala svekrva i baka, jer muž ima sestru koja se udala prije njega i rodila. Mene nisu prihvaćali u obitelj još otkako smo suprug i ja prohodali. Za svekrvu se uvijek sve vrtjelo oko kćeri i njezine obitelji. Uvijek se njima sve davalo, a unuka se svuda vodila”, povjerava nam Dijana.

Gdje god bi svekrva i svekar išli, jada nam se nadalje, s njima je išla samo njihova unuka, ne i unuk. “Svog unuka, našeg sina, niti jednom nigdje nisu poveli. Maleni je zbog toga jako tužan, a kad smo to njima jednom rekli, njihov odgovor je bio da je on još mali i da ga oni ne mogu voditi sa sobom. To nije istina jer je unuka kod njih svaki vikend prespavala dok je još bila beba, a moj sin im je premali i s dvije godine”, piše nam.

Suprug i ona su, objašnjava, prihvatili da drugu obitelj više podržavaju i obožavaju. “Prihvatili smo to kao normalni ljudi i nismo se miješali u ništa pa ni u njihove probleme. Jednako tako, nikoga nismo miješali u svoje svađe, rješavali bi ih u svojoj kući. Ne volim kad se netko miješa u moj život, to najviše mrzim”, povjerava nam.

Suprug, doznajemo, radi u obiteljskoj tvrtki koja ima sjedište kod svekrve i svekra, a oni žive udaljeni svega pet minuta automobilom. “Ja sam kod kuće s djetetom i ne radim, a tu i nastaju problemi. Istina je da sam većinu vremena kod kuće, a svekrva mi predbacuje da nikamo ne idem, da sam previše u kući. Štoviše, prigovara mi da ne brinem o djetetu i da ne kuham pa dijete nema što jesti, i tako bliže i tako dalje”, opisuje Dijana.

Povratak šogorice

Potom je izrazila svoje čuđenje na te svekrvine riječi, koje peku. “Ona ne zna što se događa kod nas u kući jer nas posjeti jednom mjesečno i samo kad nešto treba. Zadrži se deset minuta i to je to od nje. Donedavno sam sve to još mogla podnositi, ali prije dva mjeseca sve je eskaliralo. Počelo je kad joj se kći, moja šogorica, s djetetom vratila kući zbog problema u braku”, objašnjava.

“Već tjedan dana nakon što joj je kći došla doma počela mi je raditi probleme i poticala je svađu između mene i muža, s tim da mu je govorila razne stvari o meni. Naravno da smo se nakon toga on i ja jako posvađali, ali opet, to smo riješili u svojoj kući”, piše nezadovoljna Dijana.  

Svekrva ni tu nije stala, već je, kako tvrdi naša mlada čitateljica, počela širiti laži o čitavoj njezinoj obitelji, roditeljima i bratu. “Tek tad sam mužu rekla da više ne želim s njegovom mamom imati posla i da uopće ne želim razgovarati s njom.  Muž mi je rekao da unatoč svemu on i dalje želi da svi normalno razgovaramo i družimo se. Stoput sam promislila, ali sam od te ideje odustala nakon što mi je šogorica rekla da sam ja ta koja se svekrvi moram ispričati za svoje ponašanje”, piše negodujući.

Suprug i vikende provodi s roditeljima

“Pa ja sam ta koja u cijeloj toj priči nikada nisam ništa loše rekla njegovim roditeljima, a sada oni očekuju od mene da se ja ispričam. Ne vidim smisao”, napisala je. Potom je objasnila da je mužu rekla kako razumije da on mora svaki dan kod svojih zbog posla, ali da bi voljela da ne ide tamo barem vikendom, kad je slobodan, jer to nije u redu. “Na to mi je odgovorio da se on kod njih ide družiti. Znam da ga oni tamo zovu i znam da mu pričaju sve i svašta za mene, jer kad dođe kući sav je živčan i odmah mi je sve jasno.”

“Često samo prešutim jer se ne želim svađati s njim, a kad mu i objasnim da želim da je on vikendom doma s djetetom i sa mnom, kaže mi da je s nama svaki dan. Pa dobro, pretjerujem li? Ne znam što napraviti, samo sam žena koja se bori za svoju obitelj. Molim za savjet, hvala”, napisala je na kraju pisma.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.