Prati nas

Povjerljivo

nekretninski problemi

Karlo: ‘Bivša žena je u kuću dovela drugog, a ja im plaćam kredit’

Strašni problemi nastupili su za mnoge od naših čitatelja nakon što za života na djecu prepisali svu svoju imovinu, kao i za one koji su u brakorazvodnim parnicama izvukli deblji kraj. Njihova svjedočenja će mnoge zgroziti, ali su dobro upozorenje svima koji još stignu učiti iz njihovih pogrešaka.

Objavljeno

|

Gospodin Karlo dijeli bolnu priču o razvodu i prijetnjama zbog kuće koju financira, dok anonimna čitateljica otkriva da ju je suprug iza leđa izbacio iz vlasništva nad kućom. Obiteljske kuće postaju poprište emotivnih bitki, gdje pravne prevare ostavljaju trajne ožiljke
ilustracija: S. Bura/mj

Gospodin Karlo u pismu nam je povjerio da je uslijed razvoda izgubio ne samo obitelj, već i zajedničku stečevinu. “U brakorazvodnoj parnici odlučeno je da ćemo imovinu podijeli popola. No, moja je bivša supruga uporno odbijala prodaju kuće, išla je toliko daleko da mi je čak zaprijetila da će je radije zapaliti nego prodati. Na sudu nisam poricao da ona ima pravo na polovicu, iako sam ja gotovo u cijelosti financirao izgradnju”, piše nam.

Potom je objasnio da je morao pristati na ucjenu. “U kući ne živim već gotovo četiri godine, a ona svejedno nikad nije prestala prijetiti mi i omalovažavati me. Što je najgore, u međuvremenu je u kuću dovela novog partnera s kojim tu sada živi. I šlag na kraju, ja za tu nekretninu još uvijek plaćam kredit!”, povjerio nam je iskreno svoju ljutu nevolju gospodin Karlo.

‘Muž mi je iza leđa na djecu prepisao kuću’

Šok zvan nekretninska prevara bračnog partnera doživjela je i naša čitateljica koja je željela ostati anonimna. Iako je njezin suprug njihovu zajedničku kuću prepisao njihovoj djeci, ona nije mogla vjerovati da joj to nije rekao. Ni spomenuo!

“Dragi moji, što reći, moj muž je bez moga znanja našoj djeci prepisao kuću. Što je najstrašnije, ja za to uopće nisam znala. Saznala sam sasvim slučajno, kad sam jednom prilikom nazvala svog odvjetnika da se upišem kao vlasnica pola kuće. Odvjetnik mi je tada rekao da je muž sebe upisao kao doživotnog vlasnika te da kuću nakon svoje smrti ostavlja djeci.”

“Napravio je sve to kao da ja uopće ne postojim, dakle mene nije nigdje naveo. Ja se pitam kako je to uopće moguće, sastaviti takav dokument da bude pravovaljan, a ja sam kao bračni partner još živa. Ma je li to doista moguće?”, svakodnevno se s gorčinom u srcu pita naša čitateljica.

Podsjetimo, nedavno smo pisali i o gospođi A.K. iz Dubrovnika. I ona nije upisana kao suvlasnica kuće koju njen suprug želi darovati. Što učiniti u takvim situacijama, pročitajte na ovoj poveznici.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.