Prati nas

Povjerljivo

Snalažljivost

‘Sve si kupim na Hreliću, tko ima dobar ukus može se tip-top skockati’

Nakon što smo pisali o gospođi Vinki koja nam je ispričala da se odijeva gotovo isključivo u second hand dućanima, više nam je čitatelja napisalo svoje mišljenje i iskustva na tu temu. Za zaključiti je da su naši umirovljenici nisu bogati u novčaniku, ali su silom prilika spretni i domišljati kako si s malo novaca ipak osigurati većinu onog što im treba.

Objavljeno

|

Davno je, kaže nam umirovljenica Ana (69), pregrmila sram pri ulaska u dućan s rabljenom odjećom. "Pa to barem kod nas u Zagrebu zna biti i prava gužva u tom dućanu, ja idem u Textile House. Kad stave sve na euro i pol, unutra vidim i mlado i staro." "Ne znam tko tu dolazi iz hira, a tko iz nužde, ali ja sam tu više iz nužde i dobrog starog osjećaja da si kupujem nešto novo za ormar pa makar to bilo i nošeno. Kupim si tu uglavnom sve majice, hlače i jakne. Nedavno sam si za euro kupila i zavjesu, baš mi se uklopila doma", otkriva nam gospođa Ana. Leonarda: Polovna jakna od lani još mi je kao nova I dok nam je više umirovljenika reklo da obuću ipak kupuju u redovnoj trgovini, ima i onih koji kažu da se uz malo potrage u second hand dućanu ili na sajmu rabljene robe mogu naći i dobre polovne cipele. Mladi, a zatekli smo uglavnom djevojke, u takve trgovine najčešće dolaze po haljinu za jedan izlazak, no stariji nam otkrivaju da znaju naći primjerice gotovo novu jaknu koju nose i vole godinama. "Ovu jaknu sam koju vidite na meni kupila sam lani, još je kao nova pa tu se čovjek može tip-top skockati. Nemam potrebe za još jednom, živim u jednosobnom stanu i nemam to gdje više držati. Kupiti ću si danas samo vesticu na kopčanje, ako nađem", rekla nam je umirovljenica Leonarda. Tina: Najpovoljnije je na Hreliću Nakon što su nam nedavno mnogi umirovljenici povjerili što su kupili u second hand dućanu, a pročitati možete ovdje, javila nam se i gospođa Tina. Ona nam u pismu povjerava da ona ide još korak dalje, jer su njoj i trgovine rabljenom odjećom po Zagrebu preskupe. Voli, piše nam, otići na Hrelić, najveći zagrebački sajam rabljene robe, jer tu je najjeftinije. Opisala nam je svoje iskustvo s kupovinom polovnih stvari. "Kao i mnogi, kupujem si sve po Hreliću jer su second hand trgovine koje imaju komisionu prodaju meni dosta skupe. Primjerice u Tratinskoj i Livadićevoj traže vas da donesete brendove i za to daju male iznose, dok sebi stave velike iznose. S druge strane Textile House ne otkupljuje, a kad se kod njih probere onda doista daju jeftinije, no onda često ostanu samo mali brojevi." "Tako je i s dvorišnim prodajama koje organiziraju pojedinci, a tako je i s rabljenim krpicama koje se mogu kupiti preko interneta! U svakom slučaju, tko ima dobar ukus, može sebi nešto dobro polovno probrati", zaključuje gospođa Tina.
ilustracija: S. Bura/mj

Davno je, kaže nam umirovljenica Ana (69), pregrmila sram pri ulaska u dućan s rabljenom odjećom. “Pa to barem kod nas u Zagrebu zna biti i prava gužva u tom dućanu, ja idem u Textile House. Kad stave sve na euro i pol, unutra vidim i mlado i staro.”

“Ne znam tko tu dolazi iz hira, a tko iz nužde, ali ja sam tu više iz nužde i dobrog starog osjećaja da si kupujem nešto novo za ormar pa makar to bilo i nošeno. Kupim si tu uglavnom sve majice, hlače i jakne. Nedavno sam si za euro kupila i zavjesu, baš mi se uklopila doma”, otkriva nam gospođa Ana.

Leonarda: Polovna jakna od lani još mi je kao nova

I dok nam je više umirovljenika reklo da obuću ipak kupuju u redovnoj trgovini, ima i onih koji kažu da se uz malo potrage u second hand dućanu ili na sajmu rabljene robe mogu naći i dobre polovne cipele.

Mladi, a zatekli smo uglavnom djevojke, u takve trgovine najčešće dolaze po haljinu za jedan izlazak, no stariji nam otkrivaju da znaju naći primjerice gotovo novu jaknu koju nose i vole godinama. “Ovu jaknu sam koju vidite na meni kupila sam lani, još je kao nova pa tu se čovjek može tip-top skockati. Nemam potrebe za još jednom, živim u jednosobnom stanu i nemam to gdje više držati. Kupiti ću si danas samo vesticu na kopčanje, ako nađem”, rekla nam je umirovljenica Leonarda.

Tina: Najpovoljnije je na Hreliću

Nakon što su nam nedavno mnogi umirovljenici povjerili što su kupili u second hand dućanu, a pročitati možete ovdje, javila nam se i gospođa Tina. Ona nam u pismu povjerava da ona ide još korak dalje, jer su njoj i trgovine rabljenom odjećom po Zagrebu preskupe. Voli, piše nam, otići na Hrelić, najveći zagrebački sajam rabljene robe, jer tu je najjeftinije.

Opisala nam je svoje iskustvo s kupovinom polovnih stvari. “Kao i mnogi, kupujem si sve po Hreliću jer su second hand trgovine koje imaju komisionu prodaju meni dosta skupe. Primjerice u Tratinskoj i Livadićevoj traže vas da donesete brendove i za to daju male iznose, dok sebi stave velike iznose. S druge strane Textile House ne otkupljuje, a kad se kod njih probere onda doista daju jeftinije, no onda često ostanu samo mali brojevi.”

“Tako je i s dvorišnim prodajama koje organiziraju pojedinci, a tako je i s rabljenim krpicama koje se mogu kupiti preko interneta! U svakom slučaju, tko ima dobar ukus, može sebi nešto dobro polovno probrati”, zaključuje gospođa Tina.

Zalazite li i vi u second hand trgovine? Jeste li već posjetili zagrebački Hrelić? Što ste kupili?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.