Prati nas

Vijesti

Novac

Vlada umirovljenicima isplaćuje božićnicu, posve iznenada!

Očekuje se obuhvat 830.000 umirovljenika s iznosom od 70 milijuna eura, omogućenih proračunskim uštedama. Isplate bi trebale krenuti u rekordnom roku.

Objavljeno

|

Kad stiže predizborni dodatak umirovljenicima?
ilustracija: S. Bura/mj

Premijer Andrej Plenković najavio da će Vlada RH na današnjoj sjednici donijeti odluku kojom će isplatiti još jedan paket potpore umirovljenicima, ovaj put svima s mirovinom do 840 eura.

Podsjetimo, posljednja novčana pomoć, takozvani energetski dodatak sjeo je umirovljenicima krajem listopada pri čemu su bili obuhvaćeni umirovljenici čija su primanja 700 i manje eura. Isplate su se kretale od 60 do 160 eura. Podizanjem prihodovnog cenzusa ovim će socijalnim transferom biti obuhvaćeno znatno više umirovljenika.

“Taj paket će obuhvatiti oko 830.000 umirovljenika, a uložit ćemo nešto malo više od 70 milijuna eura”, rekao je premijer u središnjem Dnevniku HTV-a. To će, dodao je, biti moguće zahvaljujući proračunskim uštedama u ovoj godini. Gruba računica kaže da će prosječna božićnica iznositi 85 eura.

Odmah po odluci, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) ići će s isplatama, najavio je premijer, što teoretski znači da bi novac mogao biti pušten do kraja ove godine. Više o iznosima božićnice prema visini mirovine pročitajte klikom na ovu poveznicu.

Očekujem da ministar Habijan “prione poslu”. Plenković je rekao da od novog ministra gospodarstva i održivog razvoja Damira Habijana, kojeg je sabor danas potvrdio većinom glasova, očekuje da “prione poslu” sa svim pitanjima koja su na dnevnom redu, uključujući velike globalne teme poput klimatskih promjena.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.