Prati nas

Vijesti

Novac

Vlada umirovljenicima isplaćuje božićnicu, posve iznenada!

Očekuje se obuhvat 830.000 umirovljenika s iznosom od 70 milijuna eura, omogućenih proračunskim uštedama. Isplate bi trebale krenuti u rekordnom roku.

Objavljeno

|

Kad stiže predizborni dodatak umirovljenicima?
ilustracija: S. Bura/mj

Premijer Andrej Plenković najavio da će Vlada RH na današnjoj sjednici donijeti odluku kojom će isplatiti još jedan paket potpore umirovljenicima, ovaj put svima s mirovinom do 840 eura.

Podsjetimo, posljednja novčana pomoć, takozvani energetski dodatak sjeo je umirovljenicima krajem listopada pri čemu su bili obuhvaćeni umirovljenici čija su primanja 700 i manje eura. Isplate su se kretale od 60 do 160 eura. Podizanjem prihodovnog cenzusa ovim će socijalnim transferom biti obuhvaćeno znatno više umirovljenika.

“Taj paket će obuhvatiti oko 830.000 umirovljenika, a uložit ćemo nešto malo više od 70 milijuna eura”, rekao je premijer u središnjem Dnevniku HTV-a. To će, dodao je, biti moguće zahvaljujući proračunskim uštedama u ovoj godini. Gruba računica kaže da će prosječna božićnica iznositi 85 eura.

Oglas

Odmah po odluci, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) ići će s isplatama, najavio je premijer, što teoretski znači da bi novac mogao biti pušten do kraja ove godine. Više o iznosima božićnice prema visini mirovine pročitajte klikom na ovu poveznicu.

Očekujem da ministar Habijan “prione poslu”. Plenković je rekao da od novog ministra gospodarstva i održivog razvoja Damira Habijana, kojeg je sabor danas potvrdio većinom glasova, očekuje da “prione poslu” sa svim pitanjima koja su na dnevnom redu, uključujući velike globalne teme poput klimatskih promjena.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.