Prati nas

Povjerljivo

Bračni nestašluci

‘Ostavio me za doček jer mu je smrdjela pečenka, otišao frajer do Opatije’

Gospođa Boba nikad neće do u detalja zaboraviti svoj najgori doček Nove godine, iako se dogodio prije 24 godine. Suprug, s kojim se danas može pohvaliti da su 48 godina zajedno, tada ju je ostavio samu i nesretnu. Kako kaže, sve zbog jedne velike gluposti.

Objavljeno

|

Gospođa Boba pekla je božićnu pečenku sa specifičnim mirisom. No njezin suprug to nije cijenio već se demonstrativno okrenuo i otišao u Opatiju. Sve mu je oprostila.
ilustracija: S. Bura/mj

Kako je dočekala 2001. godinu, gospođa Boba prepričala nam je bez uvijanja. “Tjedan dana pečeš kolače, čistiš, pospremaš kao da očekuješ sanitarnu inspekciju. Dobro, to tako valjda mora biti. No, ja želim reći nešto drugo vezano uz to. Te godine skuhala sam sarmu pa i hladetinu, jer bez nje mi doček nije potpun. Tjedan dana prije, stavila sam i komad vratine u mokri pac”, opisuje nam pripreme za blagdansku trpezu.

“Izvadih meso iz paca, operem i stavim u pekač da se lagano peče. Bilo je oko pet poslijepodne, kad ulazi moj Vladek u kuću i k’o iz topa uzvikne: Koji vrag to smrdi? A ja sam mu odgovorila: Ako ti smrdi, idi van. Jer, to što je njemu kao smrdjelo, bilo je meso iz paca sa svim mogućim mirodijama, koje ga čine jedinstvenim i neodoljivim”, piše gospođa Boba.

Nije primijetila kad je nestao

Ludovala je od posla po kući i dalje, nije ni primijetila da njezinog supruga nema kod kuće. “Izađem van, kad tamo, nema auta u garaži. Sedam je navečer pa osam, devet, deset, a njega nema. Naravno to ‘smrdljivo’ meso već je bilo odavno pečeno i stavljeno da se hladi. Ma što reći, mirisala je cijela kuća i okućnica. Jedino mog muža niotkuda. Dođe tako i pola noći, ne sekiram se ja, mislim si, doći će, a kad dođe, neću odgovarati za posljedice.”

“Nekoliko minuta iza ponoći, zazvonio mi je mobitel. Zvala je kći i čestitala mi riječima: Sretna Nova od mene, Martina i tate. Znate li gdje je gospodin završio? U bajnoj Opatiji, na rivi. I to nije sve, došao je kući ujutro, pojeo skoro cijeli komad onog ‘smrdljivog’ pečenja, I što mislite, je li mi je čestitao Novu godinu? Nije, a zašto? Pa zato što se našao smrtno uvrijeđen kad sam mu rekla da izađe van ako mu smrdi. I čovjek je to shvatio doslovno, posložio si je kako mu je pasalo”, objasnila je.

48 godina ljubavi i nestašluka

Unatoč svemu, nadvladali su tu malu krizu u braku i srećom se nemili događaj nije ponovio. Uoči ovog dočeka, 27. prosinca, proslavili su 48 godina braka. “On je moja prva i posljednja ljubav, priželjkujem si još koju godinicu provesti u ljubavi, slozi i pokojem nestašluku. Nestašluci si uostalom dio života bez obzira na godine”, zaključila je optimistična gospođa Boba.

Pamtite li i vi vaše bračne nestašluke?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.