Prati nas

Povjerljivo

Nema poštovanja

‘Zbog sina sam se odrekla i kuglice sladoleda, a sad mi odbija pozive’

Teške priče svako malo dolaze do nas, ta teško je u sebi godinama nositi bol kakvu osjeća roditelj kojemu je vlastito dijete okrenulo leđa. O takvoj nam boli pišu naše čitateljice Nadalina, Nera i Kata, sve tri majke sinova.

Objavljeno

|

Nadalina, majka i baka, pati zbog izolacije od sina, snaje i unuka. Nera, druga majka, doživljava odbacivanje i donosi odluke zbog toga. Kata upozorava da ne poklanjamo previše.
ilustracija: S. Bura/mj

Gospođa Nadalina povjerava nam da već duge tri godine ne komunicira sa sinom i snahom, pa čak ni s unucima, jer joj ih brane viđati. “Nisam ni majka ni baka. Za sina ne postojim. Volim negdje duboko u sebi i njega i snahu i unuke, iako su mi zalupili vrata pred nosom. I moj sin će jednom biti i punac i svekar pa kad i njemu netko zalupi vratima, bit će mu kao meni sada. Sjetit će se mojih riječi”, napisala je nestretna majka, svekrva i baka Nadalina.

Nera: Svega sam se odrekla za njega

I gospođa Nera nam je povjerila da pati zbog vlastitog sina. I ona nam je napisala da joj nitko i ništa na ovome svijetu nikada nije bilo važnije od njega. Zato ju odbacivanje peče poput žeravice, a u boli je već nekoliko godina. Uvidjela je da bi joj se to moglo negativno odraziti na fizičko i duševno zdravlje pa je donijela neke nove odluke.

“Podigla sam sina odričući se i kuglice sladoleda. Danas me ne doživljava. Ne samo da me ne nazove, već i odbija moje pozive. Ne sviđam se njegovoj partnerici jer sam za nju previše samouvjerena, isključiva i ni sama više ne znam što još. Svog unuka ne smijem niti taknuti, uz sulude izgovore poput toga da imam miris parfema na sebi, ili sam preglasna”, piše majka i baka kojoj godine nisu donijele mir u duši jer se sin povodi za snahom i nikad joj ne stane u obranu.

Nedavno je, piše nam, napunila 73 godine i razmišlja o tome da se opusti i da – otpusti. Otpusti svoju bol i nastavi živjeti i ponovo zavoljeti sebe i svoj život. “Odlučila sam od ove nove 2024. početi iznova, rekla sam si, baš mi se fućka više za njega. Do sada sam živjela za njega, a od sada ću živjeti za sebe”, povjerila nam je svoju odluku.

Kata: Samo ne nasjedajte!

Gospođa Kata piše nam da ima slično iskustvo. “Odgajaš dijete da bude pristojno i pošteno, a onda dobiješ snahu bez vrlina, koja još i okreće sina protiv roditelja. A on nju sluša i dopušta da sve bude po njezinom. Zato vam mogu savjetovati da ne nasjedate i da za svog života ne poklanjate ništa, osobito ne nekretnine. Neka sve glasi na vas, a oni neka to koriste kao posudbu. Time ćete se zaštiti da se jednog dana ne bi našli na ulici”, poručuje naša čitateljica Kata.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.