Prati nas

Povjerljivo

Sve za nju

Željka (60): Suprug želi da nađem ljubavnika, bitna mu je moja sreća

Sve češće nam čitatelji razotkrivaju situacije koje spadaju u najdelikatnije dijelove života. Jedna od njih je čitateljica koja je zorno opisala problem s kojim se mnogi zreli parovi susreću, no rijetki potraže pomoć ili se usude govoriti o njemu.

Objavljeno

|

Kako pomiriti različite apetite u postelji, pogotovo ako je jedan od supružnika pogođen bolešću? U toj situaciji našla se naša čitateljica Željka (60) koja nam je odlučila povjeriti svoju situaciju. Povod ovom razotkrivanju nije otkrila, no možemo samo pretpostaviti da želi čuti tuđa mišljenja i podijeliti problem s nekim tko je neće osuđivati. "Suprug želi da budem sretna. Živim s njim, djeca su odrasla i žive odvojeno. On ima 65 godina, ja imam 60 godina, iako izgledam mlađe. Zbog bolesti supruga živimo kao prijatelji. Suprug mi predlaže da pronađem mlađeg muškarca, ljubavnika koji bi bio kulturan, pažljiv i usrećio mene, a time i supruga. U početku sam odbijala tu ideju, ali kako vrijeme odmiče, sve češće mi se vrti u glavi. Volim supruga, što on zna, ali želim još uživati u seksu. Vjerujem da ću pronaći ljubavnika", piše nam Željka potaknuta objavama žena koja su pronašle sreću i ljubav, iako se tome nisu nadale. No, iako se ova situacija čini jednostavnom i čistom, o njoj bi valjalo temeljito razmisliti. Mnogi, prvenstveno muškarci, će pomisliti da je rješenje ovog problema jednostavno. "Pa daj, muž ti je dao odobrenje, učini to i uživaju u životu!" reći će. No što ako se radi o testu? Što ako suprug iskušava koliko je daleko Želja spreman otići? Ono što ne znamo u ovoj priči je koliko je našoj čitateljici potreban drugi muškarac i koliko čeze za tim dijelom života. Osjeća li njen suprug grižnju savjesti i zbog toga je želi razriješiti tereta vjernosti? S druge strane, ako se radi o liberalnom paru koji na erotski aspekt života gleda relaksirano, a svoje zajedništvo pronalazi u poštovanju i nesebičnoj neuvjetovanoj ljubavi, ovakav bi scenarij mogao funkcionirati. U svakom slučaju, ovo je ponuda koja se ne prihvaća naprečac i njenoj realizaciji trebaju prethoditi opsežni i razgovori u kojima će se i ona i on posve ogoliti. Prije no što zakorači u ovu avanturu, naša bi čitateljica trebala znati baš sve odgovore i biti spremna na sve moguće posljedice. Na koncu, ako se radi o disfunkciji od koje pate brojni muškarci, a naša čitateljica to nije precizirala, postoje brojni lijekovi koji parovima mogu pomoći da uživaju puninu života. Postoje i drugi načina održavanja intimnog života, o kojima smo ranije pisali. To, dakako, ne znači da i rješenje koje predlaže Željkin suprug ne bi bilo zadovoljavajuće za njih oboje. Ili troje. Što biste vi učinili na Željkinom mjestu?
ilustracija: S. Bura/mj

Kako pomiriti različite apetite u postelji, pogotovo ako je jedan od supružnika pogođen bolešću? U toj situaciji našla se naša čitateljica Željka (60) koja nam je odlučila povjeriti svoju situaciju. Povod ovom razotkrivanju nije otkrila, no možemo samo pretpostaviti da želi čuti tuđa mišljenja i podijeliti problem s nekim tko je neće osuđivati.

“Suprug želi da budem sretna. Živim s njim, djeca su odrasla i žive odvojeno. On ima 65 godina, ja imam 60 godina, iako izgledam mlađe. Zbog bolesti supruga živimo kao prijatelji. Suprug mi predlaže da pronađem mlađeg muškarca, ljubavnika koji bi bio kulturan, pažljiv i usrećio mene, a time i supruga.”

Iako je Željka obijala tu ideju, sada joj i nije posve nesklona. “Kako vrijeme odmiče, sve češće mi se vrti u glavi. Volim supruga, što on zna, ali želim još uživati u tjelesnoj ljubavi. Vjerujem da ću pronaći ljubavnika”, piše nam potaknuta objavama žena koja su pronašle sreću i ljubav, iako se tome nisu nadale.

No, iako se ova situacija čini jednostavnom i čistom, o njoj bi valjalo temeljito razmisliti. Mnogi, prvenstveno muškarci, će pomisliti da je rješenje ovog problema jednostavno. “Pa daj, muž ti je dao odobrenje, učini to i uživaju u životu!” reći će. No što ako se radi o testu? Što ako suprug iskušava koliko je daleko Željka spreman ići? Što ako suprug podsvjesno testira i sebe?

Ono što ne znamo u ovoj priči je koliko je našoj čitateljici potreban drugi muškarac i koliko čezne za tim dijelom života. Osjeća li njen suprug grižnju savjesti i zbog toga je želi razriješiti tereta vjernosti? S druge strane, ako se radi o liberalnom paru koji na erotski aspekt života gleda relaksirano, a svoje zajedništvo pronalazi u poštovanju i nesebičnoj neuvjetovanoj ljubavi, ovakav bi scenarij mogao funkcionirati.

U svakom slučaju, ovo je ponuda koja se ne prihvaća naprečac i njenoj realizaciji trebaju prethoditi opsežni razgovori u kojima će se i ona i on posve ogoliti. Prije no što zakorači u ovu avanturu, naša bi čitateljica trebala znati baš sve odgovore i biti spremna na sve moguće posljedice.

Na koncu, ako se radi o disfunkciji od koje pate brojni muškarci, a naša čitateljica to nije precizirala, postoje brojni lijekovi koji parovima mogu pomoći da uživaju puninu života. Postoje i drugi načini održavanja intimnog života o kojima smo ranije pisali. To, dakako, ne znači da i rješenje koje predlaže Željkin suprug ne bi bilo zadovoljavajuće za njih oboje. Ili troje. Što biste vi učinili na Željkinom mjestu?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.