Prati nas

Vijesti

Poslije prosvjeda

HSU usporedio Plenkovića s Gupcem: ‘Mučili bi ga vječiti studenti’

‘Fanovi istočnjačkog melosa pohodili su još jednom u Zagreb samo kako bi bili viđeni jer zasigurno nisu došli vidjeti hrvatski grb i to još na krovu crkve svetog Marka’, samo je dio uvreda koje je Hrvatska stranka umirovljenika uputila prosvjednicima i organizatorima prosvjeda protiv Andreja Plenkovića i njegove garniture.

Objavljeno

|

Koliko su stvarno rasle mirovine u mandatu Andreja Plenkovića?
foto: HDZ

Dan poslije analiziraju poruke poslane s prosvjeda koje su organizirale lijeve oporbene stranke, a kojemu je jedan od povoda bilo imenovanje Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika pri čemu su oporbenjaci kao glavni zahtjev istaknuli hitno raspisivanje parlamentarnih izbora.

Tko će s kime od organizatora koalirati za parlamentarne izbore, pitanje je koje novinari danas postavljaju stranačkim prvacima koji su jučer stali na govornicu. Podsjetimo, prosvjed su organizirali SDP, Možemo!, Centar, IDS, HSS, Radnička fronta, Fokus, Socijaldemokrati, Reformisti, GLAS i Stranka s imenom i prezimenom. Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), očekivano, nije uz prosvjednike pa je priopćenjem stala u obranu premijera Andreja Plenkovića (HDZ).

“Antinacionalistički politički skup u organizaciji 11 parlamentarnih stranka u središtu hrvatske metropole imao je simboličko značenje i još jednom pokazao kako se povijest ponavlja. Simbolika je u tome što je na taj datum na Trgu svetog Marka okrunjen željeznom krunom i mučen Ambroz Gubec što bi pojedini organizatori subotnjeg skupa rado ponovili s aktualnim hrvatskim premijerom”, navodi HSU pa dodaje da “toliko izljeva mržnje i gorčine, unatoč tome što latinska poslovica kaže kako riječi nisu udarci, ipak jasno pokazuje o kakvim se osobama i namjerama radi”.

“Osvrćući se u povijest ne možemo se ne prisjetiti jogurt revolucije jer po istom su principu u Zagreb uvezeni nezadovoljnici kojima su umjesto jogurta uz besplatan prijevoz ponuđeni sendviči. Nadalje ikonografija i poruke nisu se promijenile iz ne tako davno održanih predizbornih skupova Restart koalicije samo što je ovog puta jedna karika nedostajala jer se na nedolasku uredno ispričao drug Hrelja”, spominje HSU i svojeg nekadašnjeg prvaka.

“I konačno fanovi istočnjačkog melosa pohodili su još jednom u Zagreb samo kako bi bili viđeni jer zasigurno nisu došli vidjeti hrvatski grb i to još na krovu crkve svetog Marka. Interesantno je kako tom političkom rašomonu koji predvode vječiti studenti i osobe sa stažem samo u nevladinim udrugama gdje ne postoji radno vrijeme, obveze i zadaće, slobodno vrijeme samo za pauzu i 30 dana godišnjeg odmora podršku daju i neke neparlamentarne stranke”, dodaje HSU pa oštricu okreće prema koaliciji Umirovljenici zajedno.

“Tako su dan uoči prosvjeda tzv. Umirovljenici zajedno pozvali novinare te se vulgarnim rječnikom, koji im je stil javnog nastupa, obrušili na Hrvatsku stranku umirovljenika. No koliko nam je poznato nisu javno izjavili kako bi članove naše stranke najradije vidjeli u paklu kao što je to u subotu jedan politički diletant i bezglavi smušenjak izjavio za HDZ-ovce.”

“Očigledno je da i ovi bivši članovi hrvatske stranke umirovljenika, koji su se donedavno međusobno javno optuživali i vodili sudske sporove, slijede isti obrazac kako bi preuzeli vlast iako bi im bio uspjeh da postanu barem politički relevantni. Naime teško je biti godinama u saborskoj oporbi a osobito tzv. umirovljenicima zajedno kojih nema na političkoj karti niti u jedinicama lokalne uprave i samouprave. No kako ne bi sami sebi bili svrha kao razumni i odgovorni politički dionici njima kao i svima ostalima koji to žele možemo samo poručiti da su u zabludi primjenjujući ovakve obrasce predizborne kampanje. dobrohotno ih možemo podučiti kako su Djela snažnija od riječi, programi od osobnih mišljenja i politike od pojedinaca te da u interesu demokracije imati snažnu i konstruktivnu oporbu.”

“Ako shvate našu poruku za očekivati je kako će se u oporbenom miljeu pojaviti novi Račani, Gotovci, Budiše, Veselice ili Savke. U suprotnom vladajuća stranka sa svojim podupirateljima može bezbrižno uživati u plodovima svoga rada i očekivati lagodno predstojeće izbore. Pri tome ih i nadalje nitko neće nitko poticati na još snažnije i kvalitetnije političke aktivnosti jer ipak se uvijek može raditi bolje”, zaključuju iz HSU-a.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.