Prati nas

Povjerljivo

Opekla se

Zavlačio me prevarant iz Beograda, na kraju nisam postala majka

Često nam pišu naše čitateljice da su brakove i veze prekidali u kasnim tridesetima i četrdesetima, kad im je otkucavao biološki sat. Strahovale su da su prestare za novi brak i djecu, zbog čega su bile i laka meta kojekakvim prevarantima. Na takvog je naišla i gospođa Marina.

Objavljeno

|

Marina je prošla kroz teškoće zbog prekida zaruka i želje za majčinstvom. Njezina iskustva s prevarantima daju važne životne lekcije.
ilustracija: S. Bura/mj

Naša čitateljica Marina piše nam da joj je jako dugo trebalo da u 38. godini života preboli prekid zaruka, a najviše ju je mučila činjenica da nema puno vremena ako se želi ostvariti kao majka. Na iskrenu ispovijest ju je potaknula ranije objavljena priča čitateljice Monike.

“Bližila sam se četrdesetoj, imala sam stalan posao, prosječnu plaću i iza sebe raskinute zaruke. Dugo mi je trebalo da to prebolim. No, shvativši da mi biološki sat otkucava, odlučila sam pronaći partnera s kojim bih imala dijete, ako ništa, onda po principu ‘barem rodi sebi jedno’. Sada savjetujem svim djevojkama i ženama da ne nasjedaju na tako nešto, jer kod mene to nije dobro završilo”, piše nam Marina.

Sve je počelo, piše iskreno, nakon što je na nagovor prijateljice otvorila profil na jednoj od internet stranica za upoznavanje. “Živim u primorskom gradu, a uz to sam izgledala dosta mladoliko za svoje godine pa su me muškarci ubrzo počeli salijetati porukama. Između ostalih, pisao mi je i jedan Beograđanin mojih godina koji se predstavljao kao neoženjen i bez djece. Njegova obitelj je, uvjerio me, u mom gradu imala registriranu tvrtku i stan te je tu često dolazio. Ubrzo smo se upoznali”, povjerava nam.

Prevarant svoje vrste

Bio je, opisuje ga, vrlo ljubazan, društven i opušten za razliku od većine muškaraca koje je poznavala. “Ubrzo sam upoznala i neke njegove prijatelje, majku i brata i započeli smo vezu. Međutim, uvijek me je kopkalo zašto nikad nema novca za kavu i piće, iako smo povremeno izlazili u restorane gdje je potpisivao račune. U stanu mu je uvijek falila neka sitnica tipa šampon, pasta za zube, namirnice, a i za mobitel sam mu sve češće ja doplaćivala.”

“Na moja pitanja što je s poslovanjem tvrtke, radi li uopće, odgovarao je protupitanjima tipa kad ćemo se vjenčati i ima li što novo, misleći na moju trudnoću. Vidjela sam kamo sve to vodi i odlučila prekinuti s njim, što sam mu i rekla, ali dugo nije to prihvaćao to kao opciju. Njegovi su tada već svima govorili da se ženimo. Na sva to mi je rekao i da zna da ću ga kad-tad ostaviti jer ne uviđam koliko me voli, da bi, kad bi to uvidjela, kupila auto koji bi on vozio kao taksist”, piše kako ga je polako razotkrivala.  

Šokantno otkriće

“Shvativši da imam posla s nestabilnom osobom, prestala sam se viđati s njim. Uznemiravao me s nepoznatih brojeva telefona, snašao se s ukupno 13 brojeva! Pisao mi je poruke da me voli i da me nikada nitko neće toliko voljeti, kao i da sam sebična, da sam škrtica i slično. Onda je na neko vrijeme zašutio, da bi se ponovo javio s pričom da smo suđeni jedno drugome i da će me doći oženiti”, doznajemo.

Na to mu je odgovorila da će radije ona doći u Beograd kako bi tamo popričali. “To mu nije odgovaralo jer, kako sam saznala preko poznanika, ondje je bio vezi sa ženom koja ga je uzdržavala. Bila sam ljuta na sebe što sam si sve to dopustila, što sam ga uopće pustila u svoj život. Tada smo prekinuli svaki kontakt, što mi nije teško palo jer se zapravo uopće nisam bila zaljubila”, otkriva.

Danas je sretna

Međutim, postala je, piše na kraju pisma, opreznija. “Osim toga postala sam i emotivno nedostupna, dugo nakon toga niti jednog muškarca nisam shvaćala ozbiljno. Kad bi mi govorio da želi obitelj sa mnom, mislila sam da glumi i laže. Danas, dugo godina kasnije, u vezi sam s čovjekom koji me razumije, podržava i ništa ne traži od mene. Nisam se ostvarila kao majka, ali nekako bih rekla da majčinstvo nije ni suđeno svakoj ženi”, zaključila je svoje poduže pismo gospođa Marina.

Jeste li se ikada ovako opekli?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.