Prati nas

Povjerljivo

Udarac sudbine

Fani: ‘Sve je ostavio ljubavnici, a nisam ni znala da nas je troje u braku’

Teške životne priče dolaze do nas, a nesretna je sudbina pogodila i gospođu Fani koja nam se izjadala da je nakon smrti supruga saznala njegove tajne zbog kojih je ostala osupnuta. Donosimo njezinu priču na koju nitko ne može ostati ravnodušan.

Objavljeno

|

Gospođa Fani otkriva šokantnu istinu nakon smrti supruga od 23 godine braka. Iznenađujuće, otkriva da je on vodio dvostruki život 15 godina. Dok je ljubavnici ostavio novac, njoj je ostavio obveze. Otkrivena tajna šokirala je, ali i ojačala Fani, koja sada naglašava važnost brige o sebi.
ilustracija: S. Bura/mj

Nakon što je sa suprugom u braku provela 23 godine, a u vezi su bili i puno duže, on je iznenada preminuo. “Žalosno je da sam nakon toliko zajedničkih godina morala saznati da je on punih 15 godina vodio dvostruki život. Da stvar bude još gora, morala sam podmiriti sve njegove psine”, doznajemo u uvodu pisma koje nam je napisala gospođa Fani.

Strašne udarce primala je jedan za drugim. “Novac koji smo naslijedili od strane njegove obitelji ostavio je ljubavnici, a meni, našem sinu i unucima ostavio je jedino obvezu preuzimanja svih njegovih preostalih poslova i obveza koje je trebalo odraditi nakon njegove smrti. Zašto? Jer je njega takva odluka usrećivala. Ukratko, natovario mi je gomilu toga”, otkriva nam.

Ljubavnici novac, njoj obveze

Tijekom svih zajedničkih godina, uključujući duge godine veze prije stupanja u brak, gospođa Fani nije znala s kim zapravo živi. Nikad nije saznala da ih u braku ima troje – okolina je očito štitila njezinog supruga. “Zbog negativnih osoba oko mene, nisam uspjela saznati njegovu lošu stranu i zaključiti što se događa. Novac je ostavio ljubavnici uz pomoć dobrih odvjetnika. Na svoga jedinog sina i tri zlatna unuka na kraju je i zaboravio, kao da ne postoje”, piše nam.

Na van je njezin pokojni suprug slovio za uzornog čovjeka. “Prema obitelji je bio toliko odgovoran da i danas snosimo posljedice. Nakon svih tih godina saznati da te netko nimalo ne cijeni je strašno. Strašno je i saznanje da nekoga s kim si živio uopće nisi poznavao. Zbog tog šoka, kad sam sve rezimirala, u psihi mi se rodio osjećaj kao da nikad nije ni postojao ni on ni brak”, opisuje.

Okolina je šutjela

Trudi se, piše, vjerovati da nitko nije vrijedan toga da ona uništi sebe, iako ju je uništio već samim time što je okolina znala. “Mislim da su u ovakvim situacijama važna djeca, unuci i njihovo zdravlje i život, a vlastito narušeno zdravlje moramo prihvatiti i živjeti dalje s kakvim-takvim elanom. Kad god se prisjetim nečeg lijepog iz tog braka, uvidim da nisam zaslužila takav kraj, a dalje se mora”, promišlja gospođa Fani.

Jedino što joj zakonski ostalo, to je brak na papiru, ništa više od toga. “Radi sina ne želim iznositi još prljavih detalja, jer on nije mogao birati svoje roditelje i nije zaslužio takav postupak jednog roditelja. Nije bilo moralno sav taj veliki novac oduzeti vlastitom djetetu i unucima koji su najvrjednija stvorenja naših života. Osobno smatram da sve svoje treba dati njima”, smatra naša povrijeđena čitateljica Fani.

Uvijek vodite računa o sebi!

“Ima trenutaka kad se sjetim našeg skromnog, ali zadovoljnog zajedničkog zivota i istih pogleda na svijet, naših zajedničkih zanimacija, a onda naleti ‘ali’ i sve je uzalud, moraš se vratiti u grubu realnost. Nakon svega sam zaključila da u svakom trenutku, pa i u zajedničkom životu s nekim, čovjek mora voditi računa o sebi, a ne sve predati onome za koga si se predao tj. s kojim si razmijenio zavjete da ćete do groba pripadati jedan drugome i svojoj djeci”, zaključuje gospođa Fani.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.