Prati nas

Vijesti

U prave ruke

Neizlječivo bolestan Ian osvojio je milijun funti na lutriji, život će mu biti ugodniji

77-godišnjak, koji boluje od neizlječive bolesti, i njegova supruga kažu da će kupiti prizemnicu novcem koji su osvojili na lutriji.

Objavljeno

|

Ian i Marlyn Anderson osvojili su novac na lutriji.
foto: Allwyn

Ian i Marlyn Anderson iz Stirlinga vesele se ostatku života koji će provesti u udobnosti novog doma. Naime, Marlyn (70) je Ianova supruga, ali i njegovateljica na puno radno vrijeme. Ian boluje od plućne fibroze i pleuralnih plakova te je stalno spojen na bocu s kisikom.

Par je u braku 32 godine. Imaju dvoje djece, petero unučadi i jedno praunuče. Marlyn kaže da dobitak nije mogao doći u bolje vrijeme. “To će osigurati da Ian može imati najbolju moguću kvalitetu života u ovo vremena što mu je preostalo.”

“Ne može se penjati uz stepenice. Zdravlje mu se pogoršava i teško mu je disati pa smo dnevnu sobu uredili kao jednosoban stan”, dodaje. Ian vjeruje da je njegovo stanje, koje se može opisati stvaranjem ožiljnog tkiva na plućima, posljedica rada u građevinskoj industriji gdje je većinu svog života bio izložen azbestu.

“Kupnja prizemnice će mu omogućiti da ima svoju sobu i da imamo dnevni boravak, sve na jednoj razini. Već dugo nismo tako živjeli. Najvažnije je da njemu bude udobno”, objašnjava brižna supruga.

Par je kupio EuroMillions Lucky Dip karticu i prvotno su mislili da su osvojili 1.000 funti. “Onda sam počela brojati nule i nisam mogla vjerovati što vidim. Zapravo, još uvijek nisam posve shvatila. Ne možemo vjerovati! Dobitak na lutriji, naravno, može omogućiti da si kupite stvari koje si niste mogli priuštiti, ali ne može kupiti zdravlje. No zato smo odlučili učiniti naš život što udobnijim”, zaključila je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.