Prati nas

Vijesti

Kako dalje?

Pali Facebook i Instagram, zašto ne rade?

Na stranici downdetector.com korisnici diljem svijeta prijavljuju da najpopularnije društvene mreže ne rade.

Objavljeno

|

foto: Unsplash

Korisnici diljem svijeta prijavljuju da su iza 16:00 pali Facebook, Messenger i Instagram. Službenog objašnjenja iz Mete još nema, no tisuće poruka na Twiteru pokazuju da su brojni korisnici jednostavno obaviješteni da im je istekla sesija te da se moraju iznova prijaviti na ove mreže.

No tek kad se pokušaju ponovno prijaviti, postaje jasno da su ove društvene mreže doživjele kvar. Naime, nakon unosa korisničkog imena i lozinke, Facebook daje informaciju da lozinka nije točna te upućuje na neki od dostupnih načina obnavljanja lozinke. Korisnici Instagrama žale se da im je feed nedostupan te da aplikacija javlja grešku.

Na stranici downdetector.com trenutno je gotovo 300.000 prijava da je Facebook izvan funkcije. Prijave su do sada došle iz 50 država, uključujući Hrvatsku. Iz toga je jasno da je ovo jedan od najvećih padova Metinih perjanica u posljednjih nekoliko godina. Naime, Facebook ima dvije milijarde aktivnih korisnika dnevno, a Instagram oko 500 milijuna.

Uznemirenim korisnicima se pak savjetuje strpljenje te da ne pokušavaju mijenjati pristupne podatke, budući da IT stručnjaci procjenjuju da nema sigurnosne prijetnje te da se radi o isključivo tehničkom problemu.

“Jeste li i vi poludjeli kad ste pomislili da ste hakirani?” napisao je jedan korisnik Twittera dok drugi savjetuje: “Bez panike, sada konačno možete uzeti knjigu i čitati.” Na tisuće dosjetki ispisano je kako su se mnogi ulogirali na Twitter samo da bi provjerili zašto Facebook ne radi.

Vrlo je rijetko da Metine aplikacije imaju probleme globalnih razmjera i za vjerovati je da će se kvar popraviti u najkraćem mogućem roku. Aplikacija WhatsApp, koja je također u portfelju korporacije Meta, čini se, nije pogođena ovim događanjima.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.