Prati nas

Vijesti

Nije zvonio dvaput

Poštar penzionerima krao COVID dodatke, sada radi kao kuhar

Tužitelji za poštara traže 11 mjeseci uvjetnog zatvora i povrat novca oštećenicima. Nakon otkaza u pošti, optuženi se zaposlio kao kuhar.

Objavljeno

|

Nosi li poštar mirovinu?
foto: Herbert Aust/Pixabay

36-godišnji poštar dobio je otkaz nakon što je otkriveno da krade mirovine i drugu gotovinu koju je trebao uručiti ljudima.

Prema optužnici koja je ovih dana podignuta protiv njega, poštar je tijekom travnja i svibnja 2021. godine u Karlovcu u više navrata zadržao COVID dodatke umirovljenicima, invalidnine Centra za socijalnu skrb te gotovinske isplate od HŽ-a, javlja Danica.

Ukupno je o sedam mahom starijih osoba ukrao. oko 4900 eura. Potom je krivotvorio njihove potpise kako bi se stekao dojam da su oni taj novac doista preuzeli od njega. Poštar se tijekom istrage branio tvrdeći da nije uzeo nikakav novac.

“Već pet godina potpisujem te ljude jer su stari. To je uputa pošte jer inače mi ne bismo stizali napraviti sav posao. Tako rade i drugi poštari. Osim toga, novi šef nam je u travnju davao nove poslove pa sam ja negodovao jer sam radio od pola šest ujutro do pet popodne”, kazao je.

“Tako jednom nisam došao na posao jer više nisam izdržao pa su mi vjerojatno službeno prekinuli radni odnos. Poznajem svih sedam ovih ljudi, njihove novce nikad nisam uzeo”, branio se poštar.

No, njegovu su obranu opovrgnuli ljudi koji su trebali dobiti novac, ali i analiza njihovih krivotvorenih potpisa. Tužitelji za poštara traže 11 mjeseci uvjetnog zatvora i povrat novca oštećenicima. Nakon otkaza u pošti, optuženi se zaposlio kao kuhar.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.