Prati nas

Ljubav

Priznala mu je

‘Supruga želi naš savršen brak, ali bi zadržala ljubavnika. Što mi je činiti?’

‘Moja supruga odbija prekinuti izvanbračnu ljubavnu aferu jer joj drugi pruža što ja više ne mogu. Kaže da je sve u našoj vezi savršeno – osim što je više ne privlačim. Što učiniti?’ Ovo je pitanje anonimni čitatelj postavio životno savjetnici koja odgovara javno za The Guardian.

Objavljeno

|

Spruga je preljubnica, no želi zadržati i brak i ljubavnika. Prevareni suprug pak, spreman je oprostiti, no ne želi biti druga violina.
ilustracija: S. Bura/mj

Nesretni je suprug u očaju javno potražio savjet te je u kratkim crtama dodatno objasnio što se zbiva u njegovom braku. “Moja žena s kojom sam već 20 godina u bračnoj zajednici priznala mi je da već skoro godinu dana ima ljubavnika. Pravdala se time da je potpuno izgubila svako zadovoljstvo u krevetu sa mnom, do te mjere da se osjeća glupo kad vodimo ljubav”, objasnio je. 

Zbunila ga je ta njezina izjava, a još ga je više začudilo kad mu je mrtva-hladna rekla da je sve ostalo u njihovoj vezi savršeno i da ona ništa ne bi mijenjala. 

Ona bi “ovce i novce”

“Oboje smo u dobroj formi i još nismo oronuli izgledom, jako se dobro slažemo i uživamo s našom kćeri. Ali, unatoč mojim opetovanim zahtjevima, ona nikako ne želi prekinuti tu izvanbračnu vezu, jer previše uživa s drugim. Iznimno sam povrijeđen zbog svega toga. Spreman sam ići i kod bračnog savjetnika i na bilo koji oblik terapije za parove kako bi riješili stvari, ali ona to odbija jer misli da bi to bio gubitak vremena”, navodi utučeni suprug.

“Stalno mi ponavlja da se želja za nekim, jednom kad se izgubi, više ne može vratiti. Za nju je taj dio našeg braka gotov, a ne želi se nipošto odreći užitka koji joj pruža drugi. Evo, zbilja ne znam što mi je činiti u ovoj nezavidnoj situaciji i molim za stručno mišljenje”, napisao je.

Strpljivo sve podnosi

Savjetnica Pamela Stephenson Connolly začuđena je reakcijom prevarenog supruga. “Nije istina da se želja ne može vratiti, no u vašem braku u svakom slučaju postoje ozbiljni izazovi, posebice zato što nema pomaka ako oba partnera ne pristanu barem pokušati riješiti problem. Nevjerojatno strpljivo i postojano ovo podnosite i zbilja se pitam zašto. Jeste li u svemu u vašoj vezi takvi, zar sve tako stoički podnosite?”

“Ako možete biti toliko strpljivi kao što se kroz ovo pismo pokazali, u stanju ste pričekati da ju prođe ova zaluđenost, ali to bi bilo jako bolno i na kraju krajeva, riskantno. Terapija za parove bi vam svakako mogla pomoći, ali ako ona na nju ne pristane, preporučam vam da za sebe potražite individualnu terapiju, jer vam je očito potrebna podrška. U najmanju ruku, možete tražiti odgovore na pitanje zašto u ovakvoj situaciji dopuštate njoj da odlučuje, umjesto da ste vi taj koji će postaviti i svoje granice preko kojih neće ići”, odgovorila mu je životna savjetnica.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.