Prati nas

Povjerljivo

Želi imati sve

Adam (56): ‘Ženi ne bih priznao da je varam ni da me uhvati’

Nakon više objavljenih tekstova u kojima nam se čitatelji povjeravaju da su bili prevareni, javio nam se jedan muškarac koji priznaje da vara ženu. U tome ne vidi tragediju, a zakonskoj supruzi, smatra, duguje previše da bi je ostavio.

Objavljeno

|

Adam, 56, živi dvostruki život, ostavljajući. Bez obzira na svoje postupke, tvrdi da je moralno ispravan. Ima ljubavnicu već godinu dana, a to nije prva prevara. Žena mu ne zna, a on ne planira mijenjati status quo.
ilustracija: S. Bura/mj

Neće se svi složiti s 56-godišnjim Adamom koji je i nas, dok smo čitali njegovu ispovijest, ostavio podijeljenih mišljenja. Uvjerio je sam sebe, čini se, da je unatoč dvostrukom životu, moralno ispravan.

“Sa svojom suprugom sam od faksa, dobrih 37 godina. Neke velike strasti tu više nema, iako ju poštujem. Moj jedini problem je moja sklonost prema atraktivnim ženama, a kad mi se ukazala prilika, iskoristio sam je. Bio sam u jednoj instituciji i upoznao 36-godišnjakinju s kojom se povremeno nalazim već dobrih godinu dana”, otkrio je Adam.

Nije prva ljubavnica

Ovo mu, priznaje potom, nije prva ljubavnica. “Ovo je treća žena s kojom sam prevario suprugu. S prvom sam imao i gadnih problema, potpuno je bila poludjela i htjela mi je zvati ženu, želeći me samo za sebe. Inzistirala je da se razvedem, iako sam joj na početku rekao da neću ostaviti ženu i dvoje djece”, piše.

Kćeri su danas, piše, obje na fakultetu, sve su manje u obiteljskom gnijezdu. “Samo sam jednom prijatelju rekao za ljubavnicu, on misli da je meni dosadno. Možda i je, ali ne mogu trpjeti dosadu. Dolazio sam kući s posla, žena prčka po kuhinji, nigdje joj se više ne ide. Do onih stvari joj više nije uopće, a ja gorim. Zato povremeno odem kod ljubavnice.”

Žena – ne zna?!

Nadalje piše: “Sada sam pametniji, ne želim više drame ni sa kim. Rekao sam joj odmah, ženu ne ostavljam. Odreći se neću ni nje, ni kuće, ni auta, ni vikendice ni kućne pomoćnice. Sve smo stvorili zajedno, nema šanse da odem. Jedno je materijalno, a drugo je opet činjenica da i nemam tako lošu ženu”, piše.

“Znam da će me napasti cijeli svijet. Ali mislim da nitko ne stradava u cijeloj priči. Ljubavnica mi može otkazati kad god želi, ali njoj isto ovako odgovara, barem zasad. Meni je dobro, a žena ne zna. Možda sluti jer se ponekad zadržim nakon posla, ali ja nju tu nikad ne zakidam. Niti bih joj priznao da je varam, nije to ni zaslužila. Ma ne bih joj priznao ni da me uhvati”, stoji na kraju pisma gospodina Adama.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.