Prati nas

Vijesti

Politički aktivna

Alka Indijanka objavila predizborni plakat: Rijeke pravde dolaze

Vuica je članicom Socijaldemokratske partije postala prije dvije godine i ovo joj nisu prvi izbori. Prije 15 godina poželjela je biti hrvatska predsjednica.

Objavljeno

|

Alka Vuica, kandidatkinja za parlament iz SDP-ove koalicije, poznata kantautorica. Njezina kampanja odražava stil i referencu na pjesmu "Winnetou". Ranije je isticala potrebu za promjenama u urbanističkoj politici i političkom angažmanu mladih.
scr: Instagram

Kantautorica Alka Vuica (62) kandidatkinja je za parlamentarne izbore i to u koaliciji Rijeke pravde. Njeno ime možete zaokružiti na 14. mjestu izborne liste SDP-a u šestoj izbornoj jedinici.

Danas je pak objavila i vizual svoje kampanje. Na njemu pjevačica pozira u haljini s uzorkom leoparda i indijanskom perjanicom na glavi, a što je možda referenca na njenu pjesmu Winnetou objavljenu na albumu “Laži me” 1994. godine. “Kad sam bila sasvim mala voljela sam Winnetoua, a sad znam da nigdje nema takvog tipa i gurua”, stihovi su te poznate pjesme.

Vuica je članicom Socijaldemokratske partije postala prije dvije godine i ovo joj nisu prvi izbori. Prije 15 godina poželjela je biti hrvatska predsjednica, a 2022. se kao članica SDP-a poželjela baviti gradskom politikom.

Oglas

“Ljudima preko šezdesete treba zabraniti da se uopće kandidiraju za predsjednike. Mislim da to treba ostaviti mlađim snagama. Mislim da vijeće staraca može biti u Saboru, baviti se savjetovanjem mladih, ali mladi trebaju preuzeti svjetsku politiku”, objasnila je tada svoje viđenje demokracije za RTL.

“Uzrujalo me u mom kvartu da se gradi bez veze i smisla, bez infrastrukture nekakve zgrade. Nekada je postojao Zakon da za jedan kvadrat stana moraš imati 7 kvadrata zelenila. Danas grad prodaje zelenilo privatnicima koji imaju novaca i grade ogromne zgrade gdje ne pripadaju. Ima užasno puno smeća, da ne govorim o tome kako nam cijevi pucaju. Sve se nekako ušminkava na van, a iznutra je sve trulo”, objasnila je tada svoju nakanu.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.