Prati nas

Mozaik

Veterani i poletarci

Najstariji kandidat na izborima ima 95 godina, riječ je o poznatom pjevaču

Nikad nisam bio u niti jednoj stranci, ali zadnjih godina situacija u Hrvatskoj je teška, kazao je Stanić.

Objavljeno

|

Ušli su u Domovinski pokret.
Barbara Trohar i Jimmy Stanić (screenshot: Croati Records)

Prema pravovaljanim listama koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo, u Sabor žele i stari i mladi. Naime, najstariji kandidat za saborskog zastupnika ima čak 95 godina, a najmlađi je jedva punoljetan.

Najstariji kandidat za zastupnika rođen je 20. siječnja 2029. godine i na listi je koalicije Domovinskog pokreta u 1. izbornoj jedinici. Naime, na šestom mjestu ove liste nalazi se poznati Zagrepčanin i pjevač Stjepan Jimmy Stanić koji je ove godine proslavio 95. rođendan.

Podsjetimo, Stanić je prošle godine ušao u Domovinski pokret zajedno sa suprugom Barbarom. “Nikad nisam bio u niti jednoj stranci, ali zadnjih godina situacija u Hrvatskoj je teška. Stalno se nešto događa protiv Hrvatske. Ova Vlada nije hrvatski raspoložena, imaju vezu s raznim drugovima i toga nam je stvarno bilo dosta. Mi smo Hrvati iz Zagreba, želimo imati lijepu, mirnu Hrvatsku”, rekao je Stanić tada za 24 sata i dodao kako će u stranci biti aktivan član.

Najstarija kandidatkinja rođena je 24. kolovoza 1937. godine i nalazi se na listi Socijalističke radničke partije Hrvatske u 10. izbornoj jedinici. Riječ je o Justini Koridiš iz Splita koja je proslavila 87. rođendan.

Najmlađu kandidatkinju za zastupnicu, rođenu 12. listopada 2005., ima stranka Odlučnost i pravednost, a najmlađi kandidat, rođen 8. siječnja 2006. nalazi se na listi stranke Ivana Pernara.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.