Prati nas

Mozaik

Buci-buci!

Patricia (101): Uvijek misle da sam beba, željela bih da to prestane

Patricia je do svoje 97. godine putovala sama, no od tada se oslanja na pomoć obitelji jer ima problema s vidom. Usprkos svemu, ova umirovljenica čvrsto je uvjerena da je IT problemi neće spriječiti u letenju i kaže da se veseli svom sljedećem letu najesen.

Objavljeno

|

zbog računalnog buga svi misle da je sto godina mlađa.
Ilustracija: S. Bura/mj

Umirovljenicu staru 101 godinu aviokompanija stalno zamjenjuje s bebom. Problem je nastao zbog greške u sustavu rezervacija. Naime, sustavi American Airlinesa ne mogu izračunati da je Patricia, koja nije htjela otkriti svoje prezime, rođena 1922., a ne 2022. godine.

Toj je zabuni svjedočio i BBC, a cijela epizoda nasmijala je vremešnu gospođu i kabinsko osoblje. “Bilo je stvarno smiješno to što su mislili da sam beba, a ja sam starica!” rekla je. No, kaže da bi željela da se kvar popravi jer joj je u prošlosti stvarao neke probleme. Na primjer, jednom prilikom osoblje zračne luke nije imalo spreman prijevoz za nju unutar terminala jer su očekivali bebu koju će držati roditelji.

BBC-jevi novinari su najnovijoj epizodi ove zabavne zabune svjedočili na letu između Chicaga i Marquettea u američkoj saveznoj državi Michigan. Patricia je letjela sa svojom kćeri Kris, a kompanija je mislila da Kris leti s djetetom. “Moja je kći rezervirala kartu online i računalo u zračnoj luci mislilo je da je moj datum rođenja 2022., a ne 1922.”, rekla je novinarki.

Oglas

Isto se dogodilo prošle godine. Također su očekivali dijete pa je rezervacija bila samo na sjedalu namijenjenom Kris. Programeri rezervacijskog sustava jednostavno nisu računali na to da bi tako stara osoba mogla letjeti.

Inače, ova bivša medicinska sestra svake godine leti kako bi vidjela obitelj i pobjegla od hladnih zima. Osim što je zabavljaju ove pogreške, nema zamjerke na postupanje osoblja. Ipak, voljela bi da se to više ne događa budući da je na prethodnom letu morala ostati u zrakoplovu, čekajući se pribave invalidska kolica pomoću kojih je napustila terminal, budući da mjesto u autobusu za nju nije bilo rezervirano. “Jadna Kris je morala nositi svu našu prtljagu gotovo pola kilometra”, objasnila je.

Patricia je do svoje 97. godine putovala sama, no od tada se oslanja na pomoć obitelji jer ima problema s vidom. Usprkos svemu, čvrsto je uvjerena da je IT problemi neće spriječiti u letenju i kaže da se veseli svom sljedećem letu najesen. Tada će imati 102 godine i možda će do tada računala American Airlinesa izračunati njezinu pravu dob.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.