Prati nas

Vijesti

Izbori 2024

Grbin: Penzionerima će već prvi tjedan biti bolje, dat ćemo i više od 750 eura!

Kazao je i da HDZ donedavno nije imao program za umirovljenike jer nemaju kapaciteta da ga smisle pa su s interneta preuzeli uzeli njihov program i prepisali ga do zadnje brojke.

Objavljeno

|

SDP predlaže povećanje mirovine
Peđa Grbin (scr: Youtube)

Formalni vođa koalicije Rijeke pravde, SDP-ov Peđa Grbin, objavio je u Zagrebu plan za umirovljenike koji će provesti u slučaju da osvoje parlamentarne izbore.

“Već u prvom tjednu promijenit ćemo Zakon o mirovinskom osiguranju kako bi osigurali da se mirovine usklađuju na pravedan način pa ako plaće rastu brže, usklađivat će se sto posto s plaćama, a ako je inflacija veća, usklađivat će se sto posto s inflacijom kako naš umirovljenik, kao što je bilo u zadnjih nekoliko godina, u inflaciji ne izgubi niti jedan euro”, najavio je.

No to nije sve! Prvi rebalans državnog proračuna značit će i uvođenje trajnog dodatka kako bi, kaže Grbin u samo četiri godine “vratili hrvatskim umirovljenicima ono što im je Plenković oduzeo u osam godina”.

No prosječna mirovina ipak neće biti 750 eura, kako je ranije obećavao. Bit će viša! Naime, to je bilo prije pola godine, a u međuvremenu se, kaže, dogodila inflacija i to danas više ne može biti 750 eura nego više.

Rekao je i da HDZ donedavno nije imao program za umirovljenike jer nemaju kapaciteta da ga smisle pa su s interneta preuzeli uzeli njihov program i prepisali ga do zadnje brojke. “Ako već kradete ideje, onda ih barem prilagodite stvarnom stanju i stvarnim potrebama života ljudi u Hrvatskoj jer ovo što radite, braćo HDZ-ovci, i za vas je previše”, kazao je predsjednik SDP-a dodajući da su mogli napisati barem 770 eura jer bi to bilo usklađenje s inflacijom koja se dogodila kada je i SDP izašao sa svojim programom.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.