Prati nas

Povjerljivo

Tužna majka

Sanja: ‘Djeca me se stide jer sam Bosanka, a otac im je Nijemac’

Ljudima je do kraja života doista važno da imaju zdrave odnose s najmilijima, ali tu sreću, nažalost, nemaju svi. Mnogi nam pišete da zbog obiteljskih problema pobolijevate fizički, ali i psihički. Zbog obiteljske situacije loše se osjeća i gospođa Sanja.

Objavljeno

|

Majka Sanja se bori s bolnom stvarnošću: odrasla djeca je odbacila zbog njezina podrijetla. Kroz patnju i žrtvu, osjeća se odbačeno i nevoljeno, unatoč svim naporima i žrtvama za njihov uspjeh.
ilustracija: S. Bura/mj

Majkama je potpuno nezamislivo pomiriti se s činjenicom da njihovo odraslo dijete ne želi imati nikakav odnos s njima. Često to krene neobjašnjivo, preko noći, ponekad je dovoljna kriva riječ. Za gospođu Sanju krivo je njezino podrijetlo – djeca je se, tvrdi, stide jer je iz Bosne i Hercegovine.

Nisu gospođi Sanji uz supruga baš cvjetale ruže, u braku su dobili troje djece zbog kojih je, piše nam, podnijela što je trebalo, i što nije. Svakako niti jedna žena ne bi trebala podnositi da se na nju i djecu urla u alkoholiziranom stanju. Žrtva joj se nije isplatila, jer je odrasla djeca danas nimalo ne cijene.

‘Imaju sve, a zaboravili su me’

“Rodila sam troje djece koje sam othranila uz mnogo muke, patnje i malo je reći boli. Moj je suprug bio alkoholičar svoje vrste, trebala mi je nadnaravna snaga da se izborim da mi djeca ni u čemu ne oskudijevaju. Svi su troje danas uspješni”, piše nam majka koja unatoč životnom udarcu koji su joj zadali, ne može ne osjećati ponos zbog uspjeha svoje djece.

Oglas

No, kroz njezino se pismo potom provuče sjena. “Djeca rade na dobrim poslovima, u svemu što su htjeli u životu uspjeli su. Samo su mene, kao majku, odbacili. Vjerujte mi, ja ne igram više apsolutno nikakvu igru u njihovim životima”, piše i potom objašnjava da joj više ne govore ni ono ženi najljepše: Mama.

Osjeća se kao smeće

“Naprotiv, obraćaju mi se kao da sam za njih zadnje smeće. To me najviše od svega peče i boli, jer ne znam konkretan razlog zbog kojeg bi me mogli baš toliko mrziti. Samo znam, da sam za njih napravila sve što je bilo u mojoj moći”, piše ova nesretna majka.

Kad ih pita zašto su baš njoj okrenuli leđa, kad je sve dala za njih dok je njihov otac pio i galamio, dobila je, svjedoči, šokantan odgovor. “Oni su meni dali do znanja da se oni mene stide! Ja sam ih rodila i othranila, ali ja nisam Njemica, ja sam Bosanka, a njihov otac je Nijemac. Eto toliko, sve vam je jasno”, riječi su ostavljene majke koja se više ne može radovati.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.