Prati nas

Vijesti

Komunalne vijesti

Preuzmite besplatne ZG vrećice

Nakon prvotnog negodovanja, čini se da su Zagrepčani prihvatili sustav naplate odvoza otpada kroz takozvane zagrebačke vrećice. Iz grada poručuju da “odlikaši razvrstavanja otpada” imaju pravo i ne besplatne vrećice.

Objavljeno

|

Kolika je kazna za neodvajanje otpada?
foto: zagreb.hr

Zagrebački Holding izvijestio je da se broj korisnika reciklažnih dvorišta lani povećao za 145 posto te su predane 27.752 tone otpada, a svi koji tijekom svibnja predaju otpad u neko od 21 reciklažnog dvorišta, bit će nagrađeni besplatnim ZG vrećicama.

Radi poticanja na razdvajanje otpada zagrebačka Čistoća pozvala je građane da barem jednom tijekom svibnja predaju otpad u reciklažno dvorište. Tako će ostvariti pravo na dva paketa ZG vrećica od 10 litara, odnosno ukupno 20 pojedinačnih vrećica.

Nagrađeni će biti i korisnici koji unutar pet mjeseci uzastopce barem jednom mjesečno evidentiraju posjet reciklažnom dvorištu, čime će ponovno ostvariti pravo na besplatne vrećice.

Oglas

Popis reciklažnih dvorišta i podaci o radnom vremenu te vrstama otpada koje se na njima odlažu dostupni su na internetskim stranicama podružnice Čistoća.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.