Prati nas

Povjerljivo

Kao da je vlasništvo

Problemi sa svekrvom činit će se manji kad pročitate ispovijest ove snahe

I veliki problemi hrvatskih svekrva i snaha čine se malčice manjima od problema koje u svekrvinoj kući trpi mlada Shruti Sawant iz Indije. Na pitanje Zašto mladi više ne žele živjeti s ničijim roditeljima, odgovorila je javno, bez uvijanja.

Objavljeno

|

ilustracija: S. Bura/mj

Mnoga je srca slomila Indijka Shruti Sawant kad je na stranicama za razmjenu iskustava Quora opisala kako izgleda njezin život sa svekrvom. Udala prije samo četiri mjeseca, a u svekrvinoj kući proživljava pravu noćnu moru – iako je završila visoku školu, u kući je ne poštuje nitko, pa ni vlastiti muž koji uvijek stane uz svoju majku. Njezinu ispovijest prenosimo u cijelosti.

“Prošla su četiri mjeseca otkad sam u braku. Moja svekrva se prema meni ponaša, mirne duše mogu reći, okrutno. Uvijek me gleda s visoka. Misli da sam neodgojena, nedisciplinirana i čak da nemam dobre higijenske navike.”

“Iako smo se vjenčali i dogovor je bio da ćemo živjeti u svekrvinoj kući, ona me još uvijek ne smatra članom obitelji. Pazi na svaki moj korak, od mog ulaska u WC ujutro do trenutka kad navečer legnem u krevet.”

Oglas

“Operi se, prljava si!”

“Čak mi govori da se operem prije lijeganja u krevet s mužem, kako njezin sin ne bi dobio kakvu bolest od mene. Ona otvoreno izražava svoje mišljenje da su sva moja moja odjeća i stvari prljave, pa kad dođu u dodir s drugim stvarima u njezinoj kući, i one se zaprljaju.”

“Ne daje mi čak nimalo privatnosti s mužem. Uvijek je gruba prema meni i konstantno okreće mog muža protiv mene na način da sve što se mene tiče, izvrće. Najgore od svega mi pada to što moj muž nakon njezinog huškanja protiv mene doista prestane razgovarati sa mnom. Za to mu ne treba puno, čim mu ona kaže nešto krivo o meni, on se pravi da ne postojim.”

Nema pristup ulošcima

“U četiri mjeseca nisu me uveli u kućni život. Zamislite, pa ja nemam čak ni pristup namirnicama, a kamoli nekim drugim stvarima u kući. Ne znam čak ni kako bih trebala reagirati u ovakvoj situaciji.”

“Uz sve navedeno, moja svekrva smatra da sam od njezine kuće napravila svinjac. Čak je izrazila mišljenje da je menstruacija nešto najodvratnije što se pojavilo u njezinoj čistoj kući, a ja nemam pristup svojim ulošcima, pa po njih moram ići kod svoje majke.”

Muž ne priča s njom

“Moj muž sluša samo moju svekrvu, svoju mamu. Čak mi je rekao da mu ne trebam u životu. Već dva tjedna ne razgovara sa mnom. Rekao mi je da mu ja nikada neću biti prioritet, to će zauvijek ostati njegovi roditelji. Mene ne sluša, niti me se trudi razumjeti. Ponavlja majčine riječi da sam neodgojena, nekulturna i nedisciplinirana.”

“Evo, navela sam vam svoj razlog zbog kojeg bih voljela da ne živim sa svekrvom. No, moj suprug ne pristaje na to da se odvojimo od nje, pa ne vidim izlaz”, napisala je.

Kakva su vaša iskustva sa svekrvom?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.