Prati nas

Povjerljivo

Borba za brak

Sanda (53): ‘Prevarila sam supruga, tri godine me kažnjava i spava u drugoj sobi’

Svoje ljubavne jade povjerila nam je 53-godišnja gospođa Sanda iz okolice Zagreba, koja ne krije da je očajna i ne zna što joj je činiti u nesretnom braku. Probala je sve da se nakon prevare ponovo dodvori suprugu, ali on je tvrdoglav i ne popušta u kažnjavanju.

Objavljeno

|

Danas je Sanda 53-godišnjakinja koja se suočava s posljedicama preljuba od prije tri godine. Unatoč izazovima i nesporazumima, ona i njen suprug se bore za opstanak braka, ali razmišljaju o razvodu zbog narušene intime i stalnih sukoba.
ilustracija: S. Bura/mj

Danas je Sanda 53-godišnjakinja, a suprug je, povjerava nam, za njezin preljub doznao prije tri godine. “Imala sam teško razdoblje. I treće je dijete otišlo od kuće, rano smo imali djecu, u svojim dvadesetima. Zbog starosti smo u to vrijeme morali uspavati psa, a nedugo zatim sam izgubila ženu koju sam najviše voljela, baku. Umrla je u snu u 94. godini života, dotad je bila vrlo mobilna i lucidna i mislila sam da će živjeti do stote”.

“Uslijed te praznine, teško su mi padale suprugove noćne smjene koje su se nizale i petkom i svetkom. Onako usamljenoj, nije mi trebalo puno da popustim i sa znancem se upustim u avanturu. Nakon tri mjeseca, ljudi su nas prokužili, a suprug saznao da nešto ‘petljam’ s nekim. Dovedena sam na tanak led, morala sam mu priznati”, priča nam.

“Samo smo dosadan par”

“Mi smo zapravo dosadan par koji je zajedno od srednje škole i ne možemo zamisliti život jedno bez drugoga. Ni meni, ni njemu uslijed moje prevare nije palo na pamet da bi se razilazili, shvatili smo to kao veliku dramu nakon koje sve treba ostati kako je. Barem je tako trebalo ostati na van, što nam je uspjelo, ali nam nije uspjelo ostati normalnima u svojim glavama”, napominje s kiselim osmijehom na licu.

Oglas

Već tri godine je, kaže, suprug kažnjava za nedjelo. “Ma što učinila, ma koliko se ispričala, ma koliko mu ugađala i podilazila, on se nakratko smekša, pa krene dalje s kažnjavanjem. Najteže mi pada što se preko dana pravi da je sve u redu, a navečer ode spavati u nekadašnju sobu naše kćeri.”

Ima li pomoći?

“Znam da sam ja ta koja se treba kajati i podnijeti posljedice, ali sada, nakon tri godine, smatram da je toga bilo dosta! Ne mogu više podnositi tu torturu, jer uskraćivanjem intime meni, uskraćuje ju i sebi i to nije zdravo za naše fizičko ni mentalno zdravlje. U razgovoru se uvijek posvađamo vraćajući se na moj neoprostiv čin, i tako se vrtimo u krug“, napominje.

Na pitanje zašto ne odu bračnom savjetniku, kaže da joj suprug govori da njoj treba psihijatar, a ne njemu bračni savjetnik. “Ja sam posjetila psihologa i posložila se barem djelomično, ali ne mogu učiniti puno ako me on ovako bojkotira. Na kraju ćemo se razvesti zbog ega, taštine, neoprosta, inata, umjetnog održavanja mira i konformizma. Evo, sad kad nabrajam, pitam se, ima li nam ikakve pomoći? Čini se da baš i nema. Sve sam bliže odluci da se podijelimo i raziđemo”, zaključila je naš razgovor gospođa Sanda.

Što biste savjetovali ovoj nesretnoj supruzi?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.