91-godišnjak koji i dalje pet dana tjedno radi u pečenjarnici izjavio je da je nastavio raditi jer mu se “nije svidjela” mirovina, javlja BBC.
John Paniyas iz Northamptona proveo je više od 60 godina u prehrambenoj industriji, a danas radi šest do sedam sati dnevno u pečenjarnici Nick’s Plaice u Kingsleyju. Otvorio je lokal 2009. godine, no prije pet godina vođenje posla prepustio je sinu.
Danas je samo radnik u obiteljskom lokalu, a svoj mladolik izgled pripisuje tome što ne ljenčari i ne dokoličari. “Pokušao sam biti u mirovinu i to mi se nije svidjelo. Moram biti među ljudima, a rad drži um aktivnim.”
Paniyas, koji je porijeklom s Cipra, preselio se u Northampton 1950-ih. Izgradio karijeru vođenjem raznih ugostiteljskih poslova; uključujući prvi francuski restoran u gradu, kafić i noćni klub. Osvrćući se na svoju dugu karijeru, ovaj vitalan 91-godišnjak je rekao da je zahvalan na podršci lokalne zajednice. “Jako su dobro podržali mene i moju obitelj. Vrlo sam im zahvalan.”
Na pitanje o tajni svoje dugovječnosti, Paniyas šaljivo odgovara: “Možda malo vina i prava prehrana.”