Prati nas

Kuhinja

Brzo, najbrže

Kremasti cheesecake s limunom gotov je za 20 minuta i ne peče se

Ako želite elegantan, a jednostavan desert bez pečenja, ovaj kremasti cheesecake s limunom idealan je izbor. Priprema traje svega dvadesetak minuta, a rezultat je lagana, svilenkasta slastica profinjenog okusa i svježine.

Objavljeno

|

Autor

Kolač od sira s limunom ne traži pečenje, a napravi se za manje od pola sata.
ilustracija: S. Bura/mj

Tražite jednostavan, osvježavajući desert koji ne zahtijeva previše truda? Ova kremasta poslastica za koju ne trebate ni uključiti pećnicu pravi je spas u svakoj prilici. Treba vam tek nekoliko osnovnih sastojaka iz smočnice, a rezultat je lagan, svilenkast i savršeno osvježavajući cheesecake s limunom.

Posebno je praktičan kada vam se na vratima pojave nenajavljeni gosti, a želite ih oduševiti desertom koji izgleda kao da ste ga pripremali satima. Hitra priprema i jednostavna izvedba čine ga omiljenim receptom svake domaćice koja cijeni dobar dojam i eleganciju serviranja bez suvišnog stresa.

Recept je dovoljan za šest kriški i idealan je kao lagani desert nakon ručka ili kao svježa poslastica uz poslijepodnevnu kavu. Priprema traje svega dvadesetak minuta, uz još pet minuta kratkog grijanja maslaca i šećera. Budući da ne sadrži jaja ni orašaste plodove, pogodan je i za alergičare, a u potpunosti je prikladan i za vegetarijance.

oglas

Sastojci

110 g digestive keksa
50 g maslaca
25 g smeđeg šećera
350 g mascarponea
75 g bijelog šećera
sitno ribana korica jednog nešpricanog limuna
90 ml soka od limuna (2-3 cijeđena limuna)

Priprema

Kekse usitnite u plastičnoj vrećici pomoću valjka za tijesto ili ih sameljite u blenderu. U malom loncu otopite maslac, maknite s vatre pa umiješajte smeđi šećer i mljevene kekse. Dno kalupa za torte (promjera oko 20 cm, s odvojivim rubom) obložite papirom za pečenje, a zatim utisnite smjesu od keksa. Stavite u hladnjak da se stisne dok pripremate kremu.

U posudi izmiksajte mascarpone, bijeli šećer, naribanu koricu i sok limuna dok ne dobijete glatku, svilenkastu kremu. Rasporedite je po ohlađenoj podlozi i zagladite površinu. Hladite u hladnjaku najmanje dva sata, a idealno preko noći. Prije posluživanja po želji ukrasite tankim kriškama limuna ili fino naribanom koricom.

Ako nemate mascarpone, možete ga zamijeniti klasičnim krem sirom. Okus će biti jednako osvježavajuć, ali s lagano izraženijom kiselkastom notom.

oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite zadovoljno, živite dobro.

EPP