Prati nas

Aktivno starenje

Znanje je kapital

Jasminka je studentica u 75. godini, već ima dvije diplome

Mladi kolege oduševljeni su njenim trudom, elanom i kažu da im je sjajna motivacija. ‘Takvih studenata je uvijek bilo i jako smo na to ponosni. To je bogatstvo’, kaže dekan Ivan Koprek.

Objavljeno

|

Do koje godine mogu upisati fakultet?
Jasminka Šoštarić (screenshot: HTV)

Jasminka Šoštarić je studentica pete godine na Fakultetu Filozofije i religijskih znanosti u Zagrebu. Do kraja studija ostao joj je još jedan semestar. I to ne bi bilo ništa čudno da nema 75 godina i da joj ovo nije treći fakultet. Prethodna dva uspješno je završila.

Sadašnji studij upisala je sa 70 godina. „Bila sam uzbuđena kao da se prvi puta upisujem. Nova sredina, nova zgrada. Nisam znala gdje je referada, baš kao brucošica“, ispričala je za HTV gospođa Jasminka „Prije ispita zajedno trtrarimo i imamo tremu”, govori o pedeset i više godina mlađim kolegama.

A mladi kolege su oduševljeni njenim trudom, elanom i kažu da im je sjajna motivacija. „Takvih studenata je uvijek bilo i jako smo na to ponosni. To je bogatstvo“, kaže dekan Ivan Koprek. Nakon što završi treći fakultet, ranije znan i kao Filozofski fakultet Družbe Isusove, Jasminka sebe vidi, između ostalog, i kao predavačicu.

 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.