Prati nas

Vijesti

Nikad nije kasno

Hodali smo od Bundeka do Velesajma da bismo vam donijeli najbolje fotke s ‘Pravog doba”

U ova tri dana posjetitelji će moći napraviti mali sistematski pregled, ali i savjetovati se o temama koje su svojstvene u životu osoba u zrelijoj dobi te otkriti neke nove prilike ili hobije za koje možda do sada nisu imali vremena.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Na Zagrebačkom velesajmu otvoreno je “Pravo doba”, sajam za zrele generacije. Sajam je otvoren i besplatan posjetiteljima do 18. svibnja. Organiziraju ga Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Zagrebački velesajam i Zaklada Zajednički put, a pod pokroviteljstvom Gradonačelnika.

Kao i proteklih godina, sajam je počeo nordijskim hodanjem od Bundeka do Velesajma, a među hodačima je bio i naš fotograf Sandro Bura. Što je zabilježio, pogledajte u priloženoj galeriji.

Na ovogodišnjem petom izdanju sudjeluje 85 izlagača iz 10 zemalja, što je u odnosu na prošlu godinu porast od 16 posto, istaknula je direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić. U ova tri dana posjetitelji će moći napraviti mali sistematski pregled, ali i savjetovati se o temama koje su svojstvene  u životu osoba u zrelijoj dobi te otkriti neke nove prilike ili hobije za koje možda do sada nisu imali vremena.

Kako se čulo, riječ je o prvom specijaliziranom sajmu namijenjenom osobama starijim od 50 godinama, ali i svim drugim generacijama koje žele pripremiti sebe  i svoje obitelji za zdravo i aktivno starenje. Posjetitelje očekuje bogat i stručno popratni program, predavanja, radionice, sistematski pregledi, pjevački i plesački nastupi te bogati izložbeni program na štandovima. Cijeli program potražite na ovoj adresi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.