Prati nas

Vijesti

70 posto

Zvonimir Mršić objasnio je kada će SDP dignuti mirovine na 70 posto prosječne plaće

‘Mi ne obećavamo porast plaća iz proračuna, ali neoporezivi dio plaće ćemo podići s 4.000 na 5.000 kuna. Tu će biti manje poreznih prihoda.’

Objavljeno

|

Zvonimir Mršić (screenshot: HRT)

Nekadašnji saborski zastupnik, bivši predsjednik Uprave Podravke i savjetnik Agrokora, Zvonimir Mršić, govorio je o gospodarskom programu SDP-a za Hrvatsku televiziju.

Između ostalog, podsjećamo, SDP obećava podizanje prosječne mirovine na 70 posto prosječne plaće. Mršić kaže da postoje mjere do kraja ove godine, srednjoročne i dugoročne mjere. Cilj je da se do toga dođe do kraja mandata.

“Procijenili smo da za te mjere za fiksiranje ove godine nam treba oko 2 milijarde kuna, u ovoj godini to mora biti zaduživanje. Za sljedeću godinu smo rekli da želimo da građani i poduzetnici budu sigurni”, rekao je u emisiji Nedjeljom u dva.

“Mi ne obećavamo porast plaća iz proračuna, ali neoporezivi dio plaće ćemo podići s 4.000 na 5.000 kuna. Tu će biti manje poreznih prihoda.”

Kritičarima za vođenje Podravke odgovara da je u njegovo vrijeme vrijednost Podravke udvostručena, odnosno došla je na tri milijarde. “To znači da smo za mirovine u drugom stupu zaradili 700 milijuna kuna, to znači da smo za 25% portfelja koji je u vlasništvu države, zaradili 300 milijuna kuna. Danas je cijena dionice sedam kuna niža, nego u trenutku kada sam ja odlazio.”

Hoće li on, ako SDP bude sastavljao vladu biti ministar u njoj? “Mi u ovu trenutku ne razgovaramo o ministarskim mjestima”, rekao Mršić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.