Prati nas

Vijesti

Nacionalni stožer

Božinović: Testirat ćemo većinu pučanstva, kreće pojačano antigensko testiranje

Kancelarka Merkel je rekla da, u ovom trenutku, 75 posto kontakata Njemačka ne hvata. Mi smo isto izgubili ritam, ali nadamo se da ćemo sa tim nekim stvarima koje su i u nadležnosti Stožera uspjeti ono što nam je cilj, kaže ministar.

Objavljeno

|

Ministri Božinović i beroš (screenshot: Youtube)

Gostujući u programu RTL-a, ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite, Davor Božinović, otklonio je navode da se Hrvatska približava švedskom modelu borbe protiv bolesti COVID-19.

“Ne, nismo mi Švedska, mi smo Hrvatska. Bili smo Hrvatska i u prvom valu i sada smo Hrvatska, a to znači da svakodnevno promišljamo koje su mjere najbolje za Hrvatsku.”

“Mi ćemo vrlo brzo krenuti sa pojačanim testiranjem putem ovih antigenskih testova, gdje ćemo uspjeti testirati veći dio pučanstva. To će raditi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a kasnije će vjerojatno preuzeti i drugi. To bi ubrzalo i testiranja, a pogotovo izolaciju onih koji su pozitivni”, navodi Božinović.

Kazao je i da je urodio plodom apel prema liječnicima obiteljske medicine: “Polako se taj sistem hvatanja kontakata vraća. Kancelarka Merkel je rekla da, u ovom trenutku, 75 posto kontakata Njemačka ne hvata. Mi smo isto izgubili ritam, ali nadamo se da ćemo sa tim nekim stvarima koje su i u nadležnosti Stožera uspjeti ono što nam je cilj, a to je prije svega zaštita života i zdravlja, ali i ekonomije. Ali i socijalne i psihološke slike u Hrvatskoj.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.