Prati nas

Vrijeme danas

31. 10. 2020.

Djelomice sunčano do sunčano, u unutrašnjosti se trebaju paziti reumatičari i plućni bolesnici

Biometeorološki nepovoljnije će biti u unutrašnjosti Hrvatske, osobito na krajnjem istoku gdje će manje sunčanog vremena nego na Jadranu.

Objavljeno

|

Dave Hoefler/Unsplash

Hrvatska danas

Na Jadranu pretežno, a u većem dijelu unutrašnjosti djelomice sunčano. Na istoku povećana naoblaka s kojom lokalno može pasti i malo kiše. Ujutro mjestimice magla, osobito u središnjim i gorskim predjelima. Vjetar slab, na istoku i na Jadranu ponegdje do umjeren sjeverozapadni, a ujutro uz obalu i bura. Najviša temperatura uglavnom između 17 i 22 °C, a na krajnjem istoku malo niža.

Zagreb danas

Ujutro magla ili niski oblaci, a zatim barem djelomice sunčano. Vjetar slab, sredinom dana do umjeren jugoistočni. Najviša temperatura oko 18, u okolnom gorju oko 14 °C.

Biometeorološka prognoza

Slično kao i prethodnog dana, uz obilje sunčanih sati i povoljne biometeorološke prilike na Jadranu, prevladavat će dobro opće stanje kod većine ljudi. Kroničnim bolesnicima će biti olakšano podnošenje njihovih bolesti. Biometeorološki nepovoljnije će biti u unutrašnjosti Hrvatske, osobito na krajnjem istoku gdje će manje sunčanog vremena nego na Jadranu, magla i kiša nepovoljno djelovati na raspoloženje kod meteoropata, a veće tegobe bi mogli imati plućni bolesnici i reumatičari.

Izgledi vremena od 1. 11. 2020. do 3. 11. 2020.

Djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. Ujutro i dio prijepodneva u unutrašnjosti mjestimice magla ili niski oblaci, kojih osobito u ponedjeljak može biti i na sjevernom dijelu Jadrana. Vjetar uglavnom slab. I dalje će posvuda biti iznadprosječno toplo za ovaj dio godine.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.