Prati nas

Vijesti

Domišljato

Žene se maskirale u starice kako bi dobile cjepivo protiv koronavirusa

Dvije žene stare 34 i 44 godine prerušile su se u starice te tako pokušale doći do druge doze cjepiva.

Objavljeno

|

foto: Zoran Stupar/Pixabay

Dvije su žene uhvaćene u pokušaju da se domognu druge doze cjepiva protiv koronavirusa tako što su se obukle u “bake”, rekao je u četvrtak direktor Odjela za zdravstvo Floride u okrugu Orange, piše CNN.

Žene su na mjesto cijepljenja došle noseći kapice, rukavice i naočale te tako pokušale primiti cjepivo, rekao je dr. Raul Pino tijekom konferencije za novinare. Prema šerifovom uredu, žene su imale 44 i 34 godine.

Obje žene imale su valjane kartice s prvom dozom cjepiva, rekao je Pino. Odbijena im je druga doza zbog problema s osobnim iskaznicama. Zdravstveni službenici ne znaju na temelju čega su žene dobile prve doze i jesu li i prilikom prvog cijepljenja bile obučane u starice.

Oglas

Odjel za zdravstvo je nakon incidenta je povećao sigurnosne mjere na mjestu cijepljenja, rekao je Pino. “Cjepivo je trenutno vruća roba”, rekao je Pino. “Moramo biti vrlo oprezni sa sredstvima i resursima koji su nam pruženi.”

Šerif okruga Orange potvrdio je CNN-u da su ga zdravstveni službenici pozvali da upozore na žene zbog neovlaštenog pristupa cijepljenju, jer se njihovi datumi rođenja ne podudaraju s onima koje su koristili za registraciju za primanje cjepiva, iako su imena ista.

Trenutno Florida u cijepljenju daje prednost odraslim osobama od 65 godina i starijima, stanovnicima ustanova za dugotrajnu njegu i osoblju i zdravstvenim radnicima s izravnim kontaktom pacijentima. Ta je država jedna od mnogih koje su odgodile isporuke doza cjepiva zbog jakih zimskih oluja diljem SAD-a.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.