Prati nas

Mozaik

Baka postala hit jer je zahvaljivala internetu za svaku pretragu

Objavljeno

|

foto: BigStock

Društvenim mrežama proširila se vijest o vrlo ljubaznoj baki koja se redovito uljudno zahvaljivala internetskoj tražilici Google kod god bi mu postavila neki upit. No ono što je posebno zanimljivo je da je baka od samog Googla također dobila zahvalu.

Naime, 85-godišnje May Ashworth pri korištenju Googlea svaki je put ispred pretraživanog pojma upisivala ‘molim vas’, a nakon njega ‘hvala’. Za neobičnu naviku gospođe Ashworth saznalo se nakon što je to prvi uočio njezin 25-godišnji unuk.

‘O moj Bože, otvorio sam bakin laptop, kad god je nešto guglala ona je napisala ‘molim’ i ‘hvala’. Ne mogu vjerovati’, napisao je na svojem Twitter profilu te podijelio sliku bakinog upita. No čitav slučaj dobio je još nevjerojatniji obrat kad je internetski div Google jednako pristojno zahvalio ljubaznoj baki. Na svojem službenom profilu napisali su: ‘Draga bako, nema potrebe da se zahvaljujete!’

Također, putem Twitter profila njezinog unuka komentirali su i njezin sad već slavan upit u kojem je ljubazno zamolila Google da joj rimske brojke prebaci u arapske. ‘Draga Benova bako. Nadamo se da ste dobro. U milijardama svakodnevnih pretraživanja, vaše nas je zaista nasmijalo. I odgovor je 1998. Hvala vam!’ Kad su gospođu Ashworth pitali kako je došla na ideju tako ljubazno zahvaljivati za svaki upit, rekla je kako je pomislila da će ljubaznost ubrzati pretragu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.