Prati nas

Aktivno starenje

Deshun Wang: Čovjek koji je stigao biti sve što je poželio

Publika je uživala u prikazanoj odjeći, no čarolija se dogodila baš kada je Deshun zakoračio na modnu pistu. Od tada, njegov je dvominutni video inspirirao milijune onih kojima se činilo da ih je život zaobišao.

Objavljeno

|

najstariji maneken na svijetu
Deshun Wang

Jeste li čuli za osamdesetogodišnjeg Deshuna Wanga? Čovjek je to koji dokazuje da su rokovi dobri, ali da im ne moramo robovati i da sve što želimo postići u životu – možemo. Jer samo se trebamo potruditi i, prije svega, usuditi.

Wang je prošle godine zabljesnuo na pekinškom Tjednu mode. Publika je uživala u prikazanoj odjeći, no čarolija se dogodila baš kada je Deshun zakoračio na pistu. Od tada, njegov je dvominutni video inspirirao milijune onih kojima se činilo da ih je život zaobišao. U njemu kaže:

“Moje ime je Deshun Wang. Rođen sam i odrastao u Shenyangu u Kini. Mnogi su me primijetili nakon revije koju sam nosio. Neki me zovu „najseksi djedom“. Neki pak tvrde da sam postao internetska senzacija. Ali znate što? Da bih dočekao ovaj dan, pripremao sam se 60 godina.

Sa 24 sam bio glumac u kazalištu. Sa 44 sam počeo učiti engleski. U 49. godini sam okupio svoju grupu pantomimičara i otišao u Peking kako bih počeo iznova. S 50 sam prvi puta ušao u teretanu. Počeo sam vježbati. S 57 sam se vratio na pozornicu i stvorio jedinstvenu predstavu na svijetu nazvanu „Žive skulpture“. Sa 70 sam se stvarno navukao na vježbanje, a sa 79 sam nosio svoju prvu reviju.

Imam 80 godina i još nisam na kraju. Imam snove koje trebam ostvariti. Vjerujte mi, potencijale možemo istražiti. Kada pomislite da je prekasno, nemojte da vam to postane izgovor za odustajanje. Nitko vam ne može oduzeti uspjeh, osim vas samih. Kada dođe vrijeme da zabljesnete, budite najsjajniji.“

Pogledajte video:

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.