Prati nas

Život

Dinamitna baka (77) diže utege i živi život

Oni koji je poznaju kažu da se smije puno, a jede još više, uključujući i pizze. Rado će popiti i rum začinjen sokom od borovnica. U teretanu ide tri puta tjedno.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Mogu li stari ljudi ići u teretanu?
foto: screenshot

Mislite li da su bake dobre samo za pletenje vunenih vesti, heklanje ili pečenje kolača? Ne i o Willie Murphy (77) iz Maplewooda, američka baka koja izvodi sklekove na jednoj ruci i radi ‘mrtvo dizanje’ s utezima od 100 kilograma. Počela je, kaže, s 50 kilograma prije nekoliko godina, a nakon što je vidjela oglas za natjecanje u dizanju utega. Rekli su joj da može sudjelovati, a ona je to shvatila skroz ozbiljno.

Osim što diše željezo dva puta teže od sebe, baka Murphy radi cijeli niz sklekova na obje i jednoj ruci. Vježbe su to koje ne mogu odraditi ni tri puta mlađi od nje. „Bez steroida!“, naglašava da je sve postigla prirodnim putem pa i pobjede u svojoj kategoriji na WPNF Svjetskom prvenstvu i to u nekoliko disciplina.


Oni koji je poznaju kažu da se smije puno, a jede još više, uključujući i pizze. Rado će popiti i rum začinjen sokom od borovnica. U teretanu ide tri puta tjedno.

Ovogodišnjim nizom pobjeda Murphy je postala zvijezda teretane i kaže brojni je zaustavljaju kako bi joj čestitali ili joj opipali bicepse. Neki joj čak govore da je i njihov idol. „Vide da sam stara i da me ne treba gurati okolo u kolicima. Sama mogu očistiti snijeg oko kuće i pogurati si auto ako mi zapne u snijegu. Uskoro ću napuniti 80 godina i živim život“, zaključuje Murphy.

.

Život

Govorili su da je koronavirus prevara i kršili su mjere, danas je on udovac

Brian je objasnio kako nisu marili za propisane mjere i to zbog lažnih vijesti koje su čitali online.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Vozač taksija iz američke Floride, koji je vjerovao da je koronavirus urota, postao je udovac upravo zbog koronavirusa. Naime, Brian Lee Hitchens i njegova supruga Erin širili su na društvenim mrežama lažne vijesti o fabriciranju pandemije i 5G mreži, a sam su COVID-19 uspoređivali s gripom.

Par, javlja BBC, nije poštovao protuepidemijske mjere niti je zatražio liječničku pomoć kada ih je bolest srušila u svibnju. Brian se oporavio, no njegova 46-godišnja supruga, po zanimanju evengelički pastor, postala je životno ugrožena. Umrla je ovog mjeseca od srčanih problema izazvanih infekcijom.


U lipnju Brian je govorio za BBC u sklopu programa borbe protiv lažnih vijesti o koronavirusu. U to vrijeme, njegova je supruga bila na respiratoru. Prije infekcije Erin je imala zdravstvenih problema; bolovala je od astme. Brian je objasnio kako nisu marili za propisane mjere i to zbog lažnih vijesti koje su čitali online. On je nastavio raditi kao taksist, odbijao je nositi masku i poštovati propisanu fizičku distancu te je najvjerojatnije zarazio suprugu.

U vijestima BBC-a kazao je: “Da sam bar slušao mjere od samog početka. Nadam se da će mi supruga oprostiti. Ovaj virus je stvaran i ljude pogađa na različite načine. Ne mogu promijeniti prošlost. Mogu samo živjeti u današnjem danu i činiti bolje izbore u budućnosti. Ona više ne pati, u miru je. Nedostaje mi, ali znam da je na boljem mjestu.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP