Prati nas

Vijesti

Don Grubišić postaje biznismen, gradi starački dom

Dobio je čak 200 tisuća četvornih metara državnog zemljišta u mjestu Kučine nadomak Splita, gdje ima plan izgraditi ‘Nacionalni centar socijalne skrbi i duhovne potpore’ – odnosno hospicij, starački dom i centar za zdravstveni turizam.

Objavljeno

|

Ivan Grubišić gradi domove za umirovljenike
foto: ivangrubisic.com

Saborski zastupnik i nesuđeni predsjednički kandidat Ivan Grubišić dobio je od Ministarstva poljoprivrede koncesiju na čak 200 tisuća četvornih metara državnog zemljišta u mjestu Kučine nadomak Splita, gdje ima plan izgraditi ‘Nacionalni centar socijalne skrbi i duhovne potpore’ – odnosno hospicij, starački dom, centar za zdravstveni turizam i prateće rekreativne sadržaje, uključujući otvorene i zatvorene bazene, javlja tportal.

Vijest o koncesiji potvrdio je sam Grubišić precizirajući da se ona odnosi ‘na neodređeno vrijeme’. Nositelji su njegova Hrvatska akademska udruga (HAU) i Savez za građansku i etičku Hrvatsku, premda sam Savez više praktički ni ne postoji jer su se sva njegova tijela raspala prije godinu dana. Zemljište je dodijeljeno u kolovozu prošle godine, samo dva mjeseca nakon što je Grubišić ušao u koaliciju s SDP-ovim gradonačelnikom Splita Ivom Baldasarom.

Potporu za projekt navodno su mu obećali i lokalni HDZ-ovci iz Splitsko-dalmatinske županije i Grada Solina. Obećali su čak i novac za tehničku dokumentaciju, no ovih dana odlučili su da ipak neće mijenjati urbanističke planove i da će, umjesto za zdravstveni centar, prostor u Kučinama biti rezerviran za – ptice pjevice.

“Tražit ću od Ministarstva graditeljstva i Ministarstva zdravlja da podrže prenamjenu zemljišta i podrže projekt”, odgovara Grubišić poručujući da bi političari trebali voditi računa o građanima više nego o pticama pjevicama. Premda nije baš siguran kako bi se velika investicija financirala, uvjeren je da bi tisuće građana priložile barem 50 do 100 kuna za početak gradnje. ‘Tko kuca, otvorit će mu se! Ja ne gradim za sebe, nego za narod’, najavio je umirovljeni svećenik inzistiranje na svom zanimljivom poduzetničkom projektu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.