Prati nas

Ljubav

I u starijoj dobi muškarci su zainteresiraniji za seks

Stariji muškarci u dobi od 57 do 85 godina otvoreniji u seksu i aktivniji od svojih vršnjakinja. Potvrđeno je i da je nježnost u seksu jednako važna za oba spola.

Objavljeno

|

Seks u starosti
foto: BigStock

I stariji ljudi imaju seksualan život, pokazuje istraživanje provedeno 2010. godine i objavljeno u stručnoj publikaciji The Journals of Gerontology. Između ostalog, znanstvenici sa Čikaškog sveučilišta su tako utvrdili da su muškarci u dobi od 57 do 85 godina otvoreniji u seksu i aktivniji od svojih vršnjakinja. Uz sve to, potvrđeno je da je nježnost u krevetu jednako važna muškarcima i ženama.

Istraživanje je obuhvatilo više od 3000 osoba obaju spolova koje su odgovarale na pitanja o seksualnom životu i vezama unatrag pet godina.

U najmlađoj ispitanoj skupini starosti od 57 do 64 godine, 84% muškaraca i 62% žena je izjavilo da su imali seks s partnerom u proteklih godinu dana. No u najstarijoj skupini  od 75 do 85 godina, ljubav je u proteklih godinu dana vodilo samo 36% muškaraca i 17% žena.

Muškarcima najčešće glavobolju zadaje erektilna disfunkcija koju je iskusilo 31% ispitanika dobi od 57 do 67 godina i oko 44% starijih ispitanika. Žene su se pak žalile na pomanjkanje interesa za seksom, nevezano za njihovu starost. Tako je postotak nezainteresiranih žena u ispitanim skupinama varirao do 38 do 49%.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.