Seks u starosti
foto: BigStock

I u starijoj dobi muškarci su zainteresiraniji za seks

Autor: • 26. 02. 2015. • Ljubav i seks3525 • Verzija za ispis Verzija za ispis

I stariji ljudi imaju seksualan život, pokazuje istraživanje provedeno 2010. godine i objavljeno u stručnoj publikaciji The Journals of Gerontology. Između ostalog, znanstvenici sa Čikaškog sveučilišta su tako utvrdili da su muškarci u dobi od 57 do 85 godina otvoreniji u seksu i aktivniji od svojih vršnjakinja. Uz sve to, potvrđeno je da je nježnost u krevetu jednako važna muškarcima i ženama.

Istraživanje je obuhvatilo više od 3000 osoba obaju spolova koje su odgovarale na pitanja o seksualnom životu i vezama unatrag pet godina.U najmlađoj ispitanoj skupini starosti od 57 do 64 godine, 84% muškaraca i 62% žena je izjavilo da su imali seks s partnerom u proteklih godinu dana. No u najstarijoj skupini  od 75 do 85 godina, ljubav je u proteklih godinu dana vodilo samo 36% muškaraca i 17% žena.

Muškarcima najčešće glavobolju zadaje erektilna disfunkcija koju je iskusilo 31% ispitanika dobi od 57 do 67 godina i oko 44% starijih ispitanika. Žene su se pak žalile na pomanjkanje interesa za seksom, nevezano za njihovu starost. Tako je postotak nezainteresiranih žena u ispitanim skupinama varirao do 38 do 49%.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.