Stariji muškarci su seksi
foto: BigStock

Muškarci su seksualno najsretniji u dvadesetima i pedesetima

Autor: • 09. 02. 2015. • Ljubav i seks5001 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Što su stariji, muškarci su sretniji sa svojim seksualnim životom. Dokazalo je to i istraživanje ekipe znanstvenika iz Norveške i Sjedinjenih Država iz 2010. godine koje je obuhvatilo više od 1100 muškaraca starih 20-79 godina. Iako su stariji muškarci imali više problema s impotencijom, to im nije umanjilo zadovoljstvo. U pedesetima godinama života seksualno su sretni kao i u dvadesetima.

Naime, ispitanici su različite aspekte spolnog života ocjenjivali s ocjenama od 0 do 4, pri čemu je četvorka bila najbolja ocjena. Dvadesetogodišnjaci tako su u prosjeku postigli ocjenu od 2,79, dok su odmah iza njih bili 50-godišnjaci s rezultatom 2,77. Muškarci u 30-ima postigli su samo 2,55, a 40-godišnjaci prosječnu ocjenu od 2,72. Nakon 59. godine, zadovoljstvo seksualnim životom opalo je na 2,46 , dok su 70-godišnjaci u prosjeku imali ocjenu 2,14.Znanstvenica Sophie Fossa iz Osla rekla je kako su rezultati pokazali vrlo snažnu vezu između starijih muškaraca i smanjene seksualne moći, a ne između njihove starosti i zadovoljstva svojim seksualnim životom. „Rezultati pokazuju da iako muškarci imaju više problema i manje seksualne moći kako stare, to ne znači da su manje zadovoljni“.

Istovremeno psiholog Ronald Bracey rekao je kako ga rezultati ne čude. „Muškarci u 30-im i 40-im godinama često su pod stresom i opterećeni imperativom da moraju uspjeti u svojim karijerama kako bi istinski uživali u seksu. Do vremena kada uđu u 50-e godine, postigli su ili su se prilagodili onome što imaju u životu.“

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.