Prati nas

Mozaik

Kao jaje jajetu, doživotno!

Jednostavno žive onako kako žele i prihvatile su jedna drugu kao dio vlastitog identiteta. Kada govore o sebi, ne govore ‘mi’, već ‘ja’. To pokazuje da o sebi razmišljaju kao da nisu zasebne osobe. One su jedno.

Objavljeno

|

Identični blizanci, najstarije blizanke,
Mady i Monette Malroux, foto: Maja Daniels

Kada je prvi puta fotografkinja Maja Daniels na pariškim ulicama na trenutak ugledala Monette i Mady Malroux, nije bila sigurna da su stvarne. A onda im je, nakon što ih je godinama gledala iz daljine, prišla 2010. godine. Njima je bilo čudno što ih želi fotografirati, piše Slate.

Ipak, i ranije su im prilazili radoznali stranci iz očitog razloga; ne samo da su identične blizanke, već se i jednako odijevaju kada izlaze u javnost. Možda to nije čudno kada se radi o djeci i bebama, no kada se radi o odraslim ženama, riječ je o spektakularnom prizoru koji plijeni pozornost. Naime, Maja Daniels misli da je riječ o namjerno provociraju okoline. „Za njih smo mi samo jedinke, singularne osobe, a one su se izdignule iznad toga.“

Pojavile su se u spotovima Georgea Michaela, imale su manje uloge u filmovima poput Amelie. I uvijek zajedno. “Niste li prestare da biste bile blizanke?” Jednom im je to dobacila nepoznata žena u prolazu, pisao je NYT.

Blizanke i danas žive zajedno, rade zajedno kao modeli i plesačice te završavaju jedna  drugoj rečenice. Nemaju djece i nisu udane, dovoljne su jedan drugoj. Kada su bile mlađe, nazivale su se Dijamantnim sestrama i nastupale odjevene u istim kostimima u kabareu. „Mislim da su jednostavno to odlučile prenijeti u svakodnevan život. Njih dvije ne slave rođendane, ne odaju svoje godine i žive trenutak u kojem su“, priča fotografkinja koja ih je odlično upoznala kroz protekle godine.

Kaže, njihov život se čini poput predstave, ali nije. Jednostavno žive onako kako žele i prihvatile su jedna drugu kao dio vlastitog identiteta. „Kada govore o sebi, ne govore ‘mi’, već ‘ja’. To pokazuje da o sebi razmišljaju kao da nisu zasebne osobe. One su jedno“, zaključuje Daniels.

Više fotografija ovih neobičnih blizanki pogledajte OVDJE.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.