Prati nas

Vijesti

Novo poskupljenje: Bez dopunskog, bolnički račun raste na 3.000 kuna

‘Kada pogledate koliko iznosi račun nakon bolničkog liječenja, tek tada vidite koliko to košta u bolnici. Vaš izbor je hoćete li plaćati dopunsko ili ne’, kaže ministar zdravstva Dario Nakić.

Objavljeno

|

Tko je Dario Nakić? Mostov ministar
Dario Nakić (screenshot: HTV)

Ministar zdravlja Dario Nakić ponovio je kako Vlada ne odustaje od povećanja dopunskog te najavio nova poskupljenja. U programu Jabuka TV-a najavio da će svima onima koji ne plaćaju to dopunsko osiguranje povećati limit participacije za 1000 kuna. Tako će svi oni koji bez dopunskog osiguranja završe na bolničkom liječenju plaćati maksimalni iznos računa za uslugu od 3000 kuna, a ne 2000 kuna koliko je sada bilo.

“Naš prijedlog ide da povisimo limit na 3000 kuna. Ranije je isto bio takav iznos. Kada pogledate koliko iznosi račun nakon bolničkog liječenja, tek tada vidite koliko to košta u bolnici. Vaš izbor je hoćete li plaćati dopunsko ili ne. Ovo nije elitizacija zdravstva, upravo suprotno, sve što radimo, radimo na tome da zdravstvo ostane javno i socijalna kategorija”, rekao je Nakić.

Objavio je i kako poskupljenje dopunskog osiguranja HZZO-a za 19 kuna neće vrijediti od 1. svibnja, kako je najavljivano, već od 1. lipnja. Potvrdio je i kako povećanje od 19 kuna neće povećati kvalitetu zdravstvenog sustava, već da se s njom pokušava zadržati ova razina.

Oglas

“Nitko ne mora plaćati dopunsko zdravstveno osiguranje, to je mogućnost koju plaća 1,6 milijuna ljudi da bi učenici, studenti, dobrovoljni darivatelji krvi, organa, oboljeli od malignih bolesti, transplantirani, invalidi i ostali ne bi morali plaćati dopunsko. Ostavio bih da redoviti studenti i učenici i dalje ne plaćaju, jer to su budućnost ove zemlje”, objasnio je situaciju s poskupljenjem dopunskog osiguranja ministar.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.