Prati nas

Život

Baka postala hit jer je zahvaljivala internetu za svaku pretragu

Silvija Novak

Objavljeno

|

foto: BigStock

Društvenim mrežama proširila se vijest o vrlo ljubaznoj baki koja se redovito uljudno zahvaljivala internetskoj tražilici Google kod god bi mu postavila neki upit. No ono što je posebno zanimljivo je da je baka od samog Googla također dobila zahvalu.

Naime, 85-godišnje May Ashworth pri korištenju Googlea svaki je put ispred pretraživanog pojma upisivala ‘molim vas’, a nakon njega ‘hvala’. Za neobičnu naviku gospođe Ashworth saznalo se nakon što je to prvi uočio njezin 25-godišnji unuk.


‘O moj Bože, otvorio sam bakin laptop, kad god je nešto guglala ona je napisala ‘molim’ i ‘hvala’. Ne mogu vjerovati’, napisao je na svojem Twitter profilu te podijelio sliku bakinog upita. No čitav slučaj dobio je još nevjerojatniji obrat kad je internetski div Google jednako pristojno zahvalio ljubaznoj baki. Na svojem službenom profilu napisali su: ‘Draga bako, nema potrebe da se zahvaljujete!’

Također, putem Twitter profila njezinog unuka komentirali su i njezin sad već slavan upit u kojem je ljubazno zamolila Google da joj rimske brojke prebaci u arapske. ‘Draga Benova bako. Nadamo se da ste dobro. U milijardama svakodnevnih pretraživanja, vaše nas je zaista nasmijalo. I odgovor je 1998. Hvala vam!’ Kad su gospođu Ashworth pitali kako je došla na ideju tako ljubazno zahvaljivati za svaki upit, rekla je kako je pomislila da će ljubaznost ubrzati pretragu.

.

Život

I nakon smrti, redovito se javlja za Valentinovo

Rich je umro prije osam godina, no prije smrti se pobrinuo da njegova voljena Tracey svake godine na Valentinovo dobije buket svijeća s romantičnom porukom.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Tracey Cox i ovoga je Valentinova dobila cvijeće. Poslao joj ga je njezin suprug, Rich, kao dokaz vječne ljubavi. I u ovoj priči ne bi bilo ništa čudno da Rich nije preminuo prije osam godina, piše CNN.

Ova nevjerojatna ljubavna priča stiže iz Kentuckyja gdje je bračni par Cox sretno živio sve do Richeve smrti. No prije nego je umro, pažljivi suprug je osigurao da njegova voljena svake godine dobije cvijeće za Valentinovo tako što je unaprijed platio i naručio dostavu na njenu adresu.


Kad je cvijeće nakon njegove smrti prvi puta došlo na njenu adresu, Tracey je bila šokirana, tužna i sretna u isto vrijeme jer je znala da će Rich zauvijek biti s njom i da je njihova ljubav jača od smrti.

Cvijeće stiže na Traceynu adresu od 2013. godine, a svaki put je poruka drugačija. U prošloj stoji sljedeće: “Iako me ne vidiš Tracey, ja sam uvijek ovdje. Volim te, Rich.” Bračni par Cox bio je zajedno 26 godina, a suprug je u 53. godini izgubio bitku s rakom grla.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP