Prati nas

Život

Baka postala hit jer je zahvaljivala internetu za svaku pretragu

Objavljeno

|

foto: BigStock

Društvenim mrežama proširila se vijest o vrlo ljubaznoj baki koja se redovito uljudno zahvaljivala internetskoj tražilici Google kod god bi mu postavila neki upit. No ono što je posebno zanimljivo je da je baka od samog Googla također dobila zahvalu.

Naime, 85-godišnje May Ashworth pri korištenju Googlea svaki je put ispred pretraživanog pojma upisivala ‘molim vas’, a nakon njega ‘hvala’. Za neobičnu naviku gospođe Ashworth saznalo se nakon što je to prvi uočio njezin 25-godišnji unuk.


‘O moj Bože, otvorio sam bakin laptop, kad god je nešto guglala ona je napisala ‘molim’ i ‘hvala’. Ne mogu vjerovati’, napisao je na svojem Twitter profilu te podijelio sliku bakinog upita. No čitav slučaj dobio je još nevjerojatniji obrat kad je internetski div Google jednako pristojno zahvalio ljubaznoj baki. Na svojem službenom profilu napisali su: ‘Draga bako, nema potrebe da se zahvaljujete!’

Također, putem Twitter profila njezinog unuka komentirali su i njezin sad već slavan upit u kojem je ljubazno zamolila Google da joj rimske brojke prebaci u arapske. ‘Draga Benova bako. Nadamo se da ste dobro. U milijardama svakodnevnih pretraživanja, vaše nas je zaista nasmijalo. I odgovor je 1998. Hvala vam!’ Kad su gospođu Ashworth pitali kako je došla na ideju tako ljubazno zahvaljivati za svaki upit, rekla je kako je pomislila da će ljubaznost ubrzati pretragu.

.

Život

Iz spuštenog lijesa se čulo: ‘Halo, mračno je! Jel ja to čujem popa?’

Četverostruki otac i osmerostruki djed iz Dublina preminuo je prošlog tjedna uslijed duge i teške bolesti. Kažu da je bio duhovit čovjek, uvijek spreman na šalu.

Objavljeno

|

Autor

“Halo, halo, pustite me van”, odjekivalo je iz rake s netom spuštenim lijesom. No umjesto očekivane panike i užasa, okupljeni ožalošćeni koji su na onaj svijet došli ispratiti pokojnog gospodina Shaya Bradleya od srca su se nasmijali.

Naime, bila je to posljednja šala pokojnika, četverostrukog oca i osmerostrukog djeda iz Dublina koji je preminuo prošlog tjedna uslijed duge bolesti. Ali, Shay Bradley nije želio suze na svojem ispraćaju, nego je želio smijeh,  pa je na vrijeme snimio nekoliko rečenica koje su puštene kroz zvučnike u grobu.


“Pustite me van. Pustite me van! Ovdje je jebeno mračno. Čujem li to popa? Čujem te, pope! U kutiji sam”, odjekivalo je iz lijesa da bi potom pokojnik zapjevao: “Nazvao sam samo da kažem zbogom.”

“Ovo je bila posljednja želja moga oca. Uvijek je bio šaljivdžija. Dobro si ih nasamario, tata. Nasmijao si nas kad nam je bilo najpotrebnije.Voljet ću te zauvijek”, napisala je na Facebooku kći pokojnika, Andrea Bradley, uz snimku neobične šale. Pogledajte video.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP