Prati nas

Život

Baka postala hit jer je zahvaljivala internetu za svaku pretragu

Silvija Novak

Objavljeno

|

foto: BigStock

Društvenim mrežama proširila se vijest o vrlo ljubaznoj baki koja se redovito uljudno zahvaljivala internetskoj tražilici Google kod god bi mu postavila neki upit. No ono što je posebno zanimljivo je da je baka od samog Googla također dobila zahvalu.

Naime, 85-godišnje May Ashworth pri korištenju Googlea svaki je put ispred pretraživanog pojma upisivala ‘molim vas’, a nakon njega ‘hvala’. Za neobičnu naviku gospođe Ashworth saznalo se nakon što je to prvi uočio njezin 25-godišnji unuk.


‘O moj Bože, otvorio sam bakin laptop, kad god je nešto guglala ona je napisala ‘molim’ i ‘hvala’. Ne mogu vjerovati’, napisao je na svojem Twitter profilu te podijelio sliku bakinog upita. No čitav slučaj dobio je još nevjerojatniji obrat kad je internetski div Google jednako pristojno zahvalio ljubaznoj baki. Na svojem službenom profilu napisali su: ‘Draga bako, nema potrebe da se zahvaljujete!’

Također, putem Twitter profila njezinog unuka komentirali su i njezin sad već slavan upit u kojem je ljubazno zamolila Google da joj rimske brojke prebaci u arapske. ‘Draga Benova bako. Nadamo se da ste dobro. U milijardama svakodnevnih pretraživanja, vaše nas je zaista nasmijalo. I odgovor je 1998. Hvala vam!’ Kad su gospođu Ashworth pitali kako je došla na ideju tako ljubazno zahvaljivati za svaki upit, rekla je kako je pomislila da će ljubaznost ubrzati pretragu.

.

Život

Govorili su da je koronavirus prevara i kršili su mjere, danas je on udovac

Brian je objasnio kako nisu marili za propisane mjere i to zbog lažnih vijesti koje su čitali online.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Vozač taksija iz američke Floride, koji je vjerovao da je koronavirus urota, postao je udovac upravo zbog koronavirusa. Naime, Brian Lee Hitchens i njegova supruga Erin širili su na društvenim mrežama lažne vijesti o fabriciranju pandemije i 5G mreži, a sam su COVID-19 uspoređivali s gripom.

Par, javlja BBC, nije poštovao protuepidemijske mjere niti je zatražio liječničku pomoć kada ih je bolest srušila u svibnju. Brian se oporavio, no njegova 46-godišnja supruga, po zanimanju evengelički pastor, postala je životno ugrožena. Umrla je ovog mjeseca od srčanih problema izazvanih infekcijom.


U lipnju Brian je govorio za BBC u sklopu programa borbe protiv lažnih vijesti o koronavirusu. U to vrijeme, njegova je supruga bila na respiratoru. Prije infekcije Erin je imala zdravstvenih problema; bolovala je od astme. Brian je objasnio kako nisu marili za propisane mjere i to zbog lažnih vijesti koje su čitali online. On je nastavio raditi kao taksist, odbijao je nositi masku i poštovati propisanu fizičku distancu te je najvjerojatnije zarazio suprugu.

U vijestima BBC-a kazao je: “Da sam bar slušao mjere od samog početka. Nadam se da će mi supruga oprostiti. Ovaj virus je stvaran i ljude pogađa na različite načine. Ne mogu promijeniti prošlost. Mogu samo živjeti u današnjem danu i činiti bolje izbore u budućnosti. Ona više ne pati, u miru je. Nedostaje mi, ali znam da je na boljem mjestu.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP