Prati nas

Aktivno starenje

Deshun Wang: Čovjek koji je stigao biti sve što je poželio

Publika je uživala u prikazanoj odjeći, no čarolija se dogodila baš kada je Deshun zakoračio na modnu pistu. Od tada, njegov je dvominutni video inspirirao milijune onih kojima se činilo da ih je život zaobišao.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

najstariji maneken na svijetu
Deshun Wang

Jeste li čuli za osamdesetogodišnjeg Deshuna Wanga? Čovjek je to koji dokazuje da su rokovi dobri, ali da im ne moramo robovati i da sve što želimo postići u životu – možemo. Jer samo se trebamo potruditi i, prije svega, usuditi.

Wang je prošle godine zabljesnuo na pekinškom Tjednu mode. Publika je uživala u prikazanoj odjeći, no čarolija se dogodila baš kada je Deshun zakoračio na pistu. Od tada, njegov je dvominutni video inspirirao milijune onih kojima se činilo da ih je život zaobišao. U njemu kaže:


“Moje ime je Deshun Wang. Rođen sam i odrastao u Shenyangu u Kini. Mnogi su me primijetili nakon revije koju sam nosio. Neki me zovu „najseksi djedom“. Neki pak tvrde da sam postao internetska senzacija. Ali znate što? Da bih dočekao ovaj dan, pripremao sam se 60 godina.

Sa 24 sam bio glumac u kazalištu. Sa 44 sam počeo učiti engleski. U 49. godini sam okupio svoju grupu pantomimičara i otišao u Peking kako bih počeo iznova. S 50 sam prvi puta ušao u teretanu. Počeo sam vježbati. S 57 sam se vratio na pozornicu i stvorio jedinstvenu predstavu na svijetu nazvanu „Žive skulpture“. Sa 70 sam se stvarno navukao na vježbanje, a sa 79 sam nosio svoju prvu reviju.

Imam 80 godina i još nisam na kraju. Imam snove koje trebam ostvariti. Vjerujte mi, potencijale možemo istražiti. Kada pomislite da je prekasno, nemojte da vam to postane izgovor za odustajanje. Nitko vam ne može oduzeti uspjeh, osim vas samih. Kada dođe vrijeme da zabljesnete, budite najsjajniji.“

Pogledajte video:

.

Aktivno starenje

Tito (79) je postao prava kulinarska senzacija na Youtubeu

Prije korone, radio je u jednoj trgovini mješovitom, no zbog epidemije bio je prisiljen napustiti posao. Umjesto da se samosažalijeva, pokrenuo je kulinarski show na Youtube i postao prava zvijezda.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Nakon što je izgubio posao zbog koronavirusa, Carlos “Tito Charly” Elizondo pokrenuo je svoj vlastiti kulinarski show i postao prava Youtube senzacija – i to sve u dobi od 79 godina.

Tijekom karantene većina nas se bacila na kuhanje i pečenje, no tek su rijetki iz tog ukusnog hobija uspjeli izvući i nešto više – osim prekomjernih kilograma. No Tito Charly izvještio se u pripremanju mnogi delicija, uglavnom tradicionalne meksičke kuhinje, i svoje umijeće pokazao je na svojem Youtube kanalu.


Prije korone, radio je na pola radnog vremena u jednoj trgovini mješovitom robom u Monterreyu u Meksiku, no zbog epidemije je bio prisiljen napustiti posao. Umjesto da se samosažalijeva, zamolio je kći i unuka za pomoć oko tehničkih pojedinosti pa je počeo snimati svoje kuhanje. Ljudima su se svidjele video snimke ovog simpatičnog gospodina i broj pratitelja na njegovom Youtube kanalu ubrzo je narastao na nevjerojatnih 400 tisuća.

Novu epizodu svoje kulinarske emisije Tito objavljuje svake nedjelje, a iako je u originalu na španjolskom jeziku, show mogu pratiti i svi ostali s obzirom da ima engleske titlove. Ono što se gledateljima Titove emisije, pored samih delicija, najviše sviđa je strast i ljubav s kojom Tito pristupa hrani.

Tito, inače udovac s troje djece i šestoro unučadi, nije se zaustavio na ovome. Stvorio je svoju vlastitu liniju namirnica koju koristi u pripremi jela pa se tako, također putem interneta, može kupiti poseban Titov sir, sušeno meso i razni začini.

Tito je i više nego zadovoljan kako se biznis razvio, ali ne planira na tome stati, već će ga nastojati dodatno proširiti. “Uvijek sam imao pozitivan stav prema životu i gledao naprijed. Ništa nije nemoguće, uvijek postoji način”, kaže simpatični Tito.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP